Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lucrări de Liszt, Schumann şi Şostakovici, într-un concert cameral la Ateneul Român

ateneul roman bucuresti

Lucrări de Franz Liszt, Robert Schumann şi Dmitri Şostakovici sunt incluse în programul concertului cameral programat să aibă loc duminică la Ateneul Român, potrivit news.ro.

Mihaela Martin (vioară), Răzvan Popovici (violă) şi Mara Dobrescu (Pian) vor cânta duminică, de la ora 19:00, lucrări de Max Bruch, Franz Liszt, Piotr Ilici Ceaikovski, Lili Boulanger, Josef Suk, Robert Schumann, Fritz Kreisler şi Dmitri Şostakovici.

Mihaela Martin este violonist şi pedagog recunoscut pe plan internaţional. Este laureată a concursurilor Ceaikovski (Moscova şi Montreal), Regina Elisabeta (Bruxelles) şi la Competiţia Internaţională de Vioară din Indianapolis (SUA). Este solist concertist şi interpret de muzică de cameră. În 2003, alături de rusul Daniel Austrich, japoneza Nobuko Imai şi suedezul Frans Helmerson, violonista a înfiinţat cvartetul Michelangelo. Mihaela Martin cântă o vioară Giambattista Guadagnini construită în 1748. Din anul 1992, ocupă şi o catedră la Conservatorul din Köln (Germania).

Citește și: VIDEO 'LECȚIA' de TEROARE și UMILINȚĂ la adresa Poliției Române vine de la Gorj - Agenți amenințați și înjurați de RECALCITRANTUL unei comune, lăsat fără permis

Violistul Răzvan Popovici a studiat la Salzburg, Paris şi Freiburg. A susţinut concerte în întreaga lume. Muzicianul este şi membru al Ansamblului Raro, cu care a înregistrat până în prezent opt discuri. Cel mai recent disc, intitulat „Rhapsodie Roumaine”, a fost lansat în luna ianuarie, în renumita sală Musikverein din Viena. Răzvan Popovici este iniţiator şi director executiv al Festivalului Internaţional de Muzică de Cameră „SoNoRo” din Bucureşti.

În anul 1996, Mara Dobrescu a primit o bursă a Guvernului francez şi a fost admisă la Conservatorul Naţional Superior de Muzică din Paris. Laureată a numeroase concursuri internaţionale, pianista a fost aplaudată în concerte şi recitaluri susţinute în Europa, America de Sud, Asia, Australia si Statele Unite ale Americii, atât ca solistă, cât si ca membră a cvartetului Face a Face. Mara Dobrescu face parte şi din trioul Brâncuşi, cu care, în 2012, a înregistrat integrala triourilor de George Enescu pentru seria franceză Zigzag Territoire.

Din cauza restricţiilor impuse de pandemie, au fost puse în vânzare 210 bilete, echivalentul a 30% din capacitatea Sălii Mari a Ateneului Român.

Concertele programate în stagiunea 2020-2021 implică respectarea tuturor măsurilor de siguranţă pentru prevenirea contaminării cu SARS-CoV-2.

Accesul la concertele organizate în Sala Mare a Ateneului Român este permis până la ora 18:50 şi publicul este rugat să respecte cu stricteţe regulile de protecţie şi distanţare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.