Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lucrări de Ştefan Câlţia şi Adrian Ghenie, estimate la 30.000 de euro, în licitaţia de artă contemporană de la Artmark

Artmark
Spectacol - Ștefan Câlția

Lucrări de Ştefan Câlţia şi Adrian Ghenie, estimate la cel mult 30.000 de euro, fac parte din în licitaţia de artă contemporană care va avea loc în luna noiembrie la Artmark, potrivit news.ro.

Între cele 144 de loturi se numără lucrări semnate de Corneliu Baba, Sorin Ilfoveanu, Sabin Bălaşa, Constantin Piliuţă, Gheorghe Fikl, Şerban Savu, Mircea Cantor, Marcel Guguianu şi Dumitru Gorzo.

Ştefan Câlţia este prezent în licitaţie cu nouă lucrări. Dintre ele, „Păpuşăreasa din Salzburg cu rochie verde” (2004) a primit cea mai mare estimare, 20.000 - 30.000 de euro, şi e urmată de „Călător cu maimuţă” (1999), cu estimare de 15.000 - 25.000 de euro, şi de „Primăvară” (2005), ulei pe pânză estimat la 9.000 - 16.000 de euro.

Citește și: DOSAR BREAKING - Cum era să RATEZE DNA flagrantul PREMIERĂ în cazul polițistului care ar fi cerut 1,1 milioane de euro ȘPAGĂ în plină stare de urgență

„Untitled (Memory)” al lui Adrian Ghenie, ulei pe carton lipit pe placaj, este estimat la 20.000 - 30.000 de euro, colajul „The Lidless Eye”, la 10.000 - 15.000 de euro, iar „Untitled (Aripă)”, ulei pe hârtie, la 6.000 - 9.000 de euro.

Alături de personalităţi care au donat piese de colecţie, este continuată strângerea de fonduri necesare construirii primului centru de refacere şi recuperare din România pentru soldaţii români care au luptat şi şi-au riscat viaţa pentru apărarea ţării şi în teatrele de operaţii din Irak, Afganistan, Bosnia şi Kosovo.

În plus, este continuat demersul lansat de artiştii români contemporani de a susţine, prin operele de artă donate, strângerea de fonduri necesare îngrijirii paliative la domiciliu a pacienţilor Hospice Casa Speranţei, în contextul crizei epidemiologice. Loturile sunt marcate cu logoul Asociaţiei Militarilor Veterani şi Hospice.

Licitaţia de Artă Contemporană, inclusiv o secţiune caritabilă dedicată Zilei Veteranilor şi o secţiune caritabilă dedicată Hospice, va avea loc online, pe 11 noiembrie, începând cu ora 19:30.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.