Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lucrările de asigurare și consolidare la Catredala Notre-Dame s-au încheiat - Când va fi redeschisă credicioșilor

Facebook
notre dame

Catedrala Notre-Dame, mistuită de flăcări în 2019, ar putea fi redeschisă credincioşilor în 2024. Restaurarea clădirii urmează să aibă loc, după ce a fost depăşită faza de asigurare şi consolidare, potrivit Mediafax.

Preşedintele Macron promisese că Notre-Dame va fi reconstruită în 5 ani, însă termenul nu va putea cuprinde totalitatea lucrărilor.

Faza de asigurare şi consolidare a Catedralei Notre-Dame din Paris, grav afectată acum doi ani de un incendiu, a ajuns la sfârşit.

Acest lucru a fost anunţat de organismul public însărcinat cu lucrările la monument, precizând că acum începe faza de restaurare. Instituţia va lansa licitaţii pentru lucrări şi va selecta companiile care vor trebui să participe la acţiunea de restaurare.

„Lucrările de asigurare şi consolidare începute pe 16 aprilie 2019 (a doua zi după incendiu) au fost finalizate în conformitate cu programul fixat”, se arată într-o declaraţie. „Catedrala este acum în întregime sigură”, se mai scrie în comunicat.

Preşedintele Emmanuel Macron promisese, imediat după incendiu, că Notre-Dame va fi reconstruită în 5 ani. Lucrările nu vor respecta acest termen, dar în 2024 catedrala poate fi redeschisă credincioşilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.