Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lucrările de ecologizare a râului Dâmboviţa în zona Mărăşeşti s-au încheiat şi continuă în perimetrul Vitan

ANAR
Apele Romane

Lucrările de îndepărtare a vegetaţiei acvatice de pe râul Dâmboviţa sunt, în prezent, în plină desfăşurare, cu ajutorul a două utilaje tip amfibie, informează Administraţia Naţională "Apele Române" (ANAR), într-un comunicat de presă transmis, miercuri, AGERPRES.

"În prezent, sunt executate pe luciul apei râului Dâmboviţa lucrări de îndepărtare a vegetaţiei acvatice. Lucrările de la bieful Mărăşeşti au fost finalizate şi acum se execută în zona Vitan. Cele două utilaje care curăţă în acest moment Dâmboviţa sunt aduse de la două Administraţii Bazinale de Apă. Primul este utilaj-amfibiu adus de la Administraţia Bazinală de Apă Argeş-Vedea, iar al doilea a sosit azi-noapte de la Administraţia Bazinală de Apă Banat", precizează sursa citată, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Ne întoarcem la starea de urgență, după ce cazurile de coronavirus au explodat? Reacție de ultimă oră a lui Raed Arafat

Utilajul care aparţine Administraţiei Bazinale de Apă Argeş-Vedea a costat 580.000 de lei (plus TVA), la preţul de achiziţie din anul 2017.

Al doilea utilaj a fost folosit până astăzi pentru întreţinerea Canalului Bega şi dispune de cositoare pentru vegetaţie, greblă pentru adunat deşeurile şi pompă pentru decolmatare.

La nivel naţional, mai există un singur utilaj de tip amfibie, la nivelul Administraţiei Bazinale de Apă Someş-Tisa, achiziţionat în anul 2016.

ANAR precizează că echipele de intervenţie execută, zilnic, operaţiuni de întreţinere a cursurilor de apă, conform Programului de Gospodărire a Apelor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.