Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lucrările de reparaţii la clădirea Secţiei de radioterapie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova au fost finalizate

radioterapie sanador

Lucrările de reparaţii şi de reabilitare la clădirea Secţiei de radioterapie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Craiova au fost finalizate, intervenţiile fiind susţinute financiar din bugetul propriu al Consiliului Judeţean (CJ) Dolj pentru anul curent cu suma totală de 500.000 de lei.

"Un nou demers finanţat de instituţia noastră şi destinat îmbunătăţirii condiţiilor pentru desfăşurarea actului medical s-a încheiat cu succes la cea mai mare unitate spitalicească din regiune. Corpul de clădire ce cuprinde trei cabinete medicale şi spaţiile în care pacienţii oncologici sunt consultaţi şi pregătiţi pentru radioterapie a fost complet renovat, la capătul unei investiţii pe care Consiliul Judeţean Dolj a susţinut-o cu o alocare totală de peste 100.000 de euro. Luând în considerare şi instalarea noului accelerator liniar, în prima parte a acestui an, putem spune că serviciile oferite celor care au nevoie de astfel de proceduri se ridică acum la cele mai înalte standarde", a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Cosmin Vasile, potrivit Agerpres.

Acesta a mai afirmat că tot la SCJU Craiova se află în plină desfăşurare o investiţie amplă de reabilitare şi modernizare a imobilului în care funcţionează clinicile de oncologie şi dermatologie, iar lucrările, derulate în cadrul unui proiect cu fonduri europene în valoare de aproximativ trei milioane de euro, urmează să fie finalizate în prima parte a anului viitor.

Demersul de reabilitare a Secţiei de radioterapie din SCJU Craiova a inclus anveloparea corpului de clădire, schimbarea tâmplăriei, refacerea reţelelor electrice, termice şi sanitare, instalarea unui sistem de monitorizare video, înlocuirea centralei termice, renovarea spaţiilor interioare, dar şi îngroşarea pereţilor aferenţi buncărului, în vederea asigurării unei mai bune protecţii la radioactivitate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.