DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Lucrările în construcţii au înregistrat o creştere în volum, în primele şase luni ale anului

Agora
constructii imobiliare

Lucrările de întreţinere şi reparaţii curente, precum şi lucrările de construcţii noi au contribuit la creşterea volumului lucrărilor de construcţii în primul semestru al acestui an, atât ca serie brută (+4,3%), cât şi ca serie ajustată (+1,9%) faţă de intervalul similar din 2021, reiese din datele Institutului Naţional de Statistică (INS), publicate joi.

Potrivit sursei citate, ca serie brută, pe elemente de structură, creşteri au avut loc la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+10,8%) şi la lucrările de construcţii noi (+3,2%), în timp ce lucrările de reparaţii capitale au scăzut cu 3,9%.

Pe obiecte de construcţii au avut loc creşteri la clădirile nerezidenţiale (+16,5%) şi la clădirile rezidenţiale (+6,3%). În schimb, construcţiile inginereşti s-au diminuat cu 4,7%.

În perioada ianuarie - iunie 2022, volumul lucrărilor de construcţii a crescut, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 1,9%, ca urmare a rezultatelor consemnate de lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+8,7%) şi de lucrările de construcţii noi (+0,5%). Scăderi s-au înregistrat la lucrările de reparaţii capitale (-4,9%). Raportat la obiectele de construcţii, creşteri au avut loc la clădirile nerezidenţiale (+14,5%) şi la clădirile rezidenţiale (+7,7%). Pe de altă parte, construcţiile inginereşti au scăzut cu 9,1%.

Datele INS arată că, în iunie 2022 faţă de iunie 2021, volumul lucrărilor de construcţii, ca serie brută, a crescut, pe total, cu 7,1%, iar pe elemente de structură s-au înregistrat majorări în cazul lucrărilor de întreţinere şi reparaţii curente (+11,1%) şi al lucrărilor de construcţii noi (+7,7%). La polul opus se situează lucrările de reparaţii capitale, cu un declin de 6%, de la an la an.

Totodată, pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut astfel: clădirile nerezidenţiale (+16%), clădirile rezidenţiale (+4,1%) şi construcţiile inginereşti (+3,3%).

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în iunie a.c., volumul lucrărilor de construcţii a crescut cu 4,1%, faţă de iunie, anul trecut, în timp ce pe elemente de structură s-au evidenţiat creşteri la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+10,6%) şi la lucrările de construcţii noi (+4,2%). Lucrările de reparaţii capitale au scăzut cu 8,9%, conform Agerpres.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut la clădirile nerezidenţiale cu 13,9% şi la clădirile rezidenţiale cu 3,2%, iar construcţiile inginereşti au rămas la acelaşi nivel, în iunie 2022 vs iunie 2021.

Conform statisticii oficiale, de la lună la lună (iunie - mai 2022), volumul lucrărilor de construcţii s-a majorat ca serie brută (+7,2%), dar a scăzut cu 0,1% ca serie ajustată.

Urmărește-ne:
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.