Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lucrările la Hotelul de Gheață de la Bâlea Lac au fost reluate

agerpres
Hotel de gheata Balea

Lucrările la Hotelul de Gheață de la Bâlea Lac au fost reluate. Cu ajutorul condițiilor meteorologice adecvate și a unei noi tehnologii de construcție, se estimează că noua construcție va fi finalizată în doar câteva zile. Noua construcție va avea cel puțin 20 de camere.

Inițiatorii proiectului anunță că a fost reluată munca de edificare și extindere a celui de-al 17-lea Hotel de Gheață, potrivit mediafax.

„Art & Ice” se apropie de forma prevăzută la debutul proiectului, camerelor deja finalizate și deschise vizitatorilor încă din perioada Crăciunului 2023, adăugându-li-se noi încăperi.

Cu ajutorul condițiilor meteorologice adecvate înregistrate în ultimele zile (a crescut grosimea stratului de zăpadă și temperaturile au fost preponderent negative), dar și datorită folosirii unei noi tehnologii de construire (o parte importantă a camerelor este edificată cu ajutorul unor baloane gigant umflate la presiune mare, peste care se pulverizează zăpadă și apă, ce se solidifică mai ales în timpul nopții), lucrările se derulează într-un ritm bun, astfel că există toate speranțele ca, în câteva zile, să fie finalizat noul Hotel de Gheață.

Echipa coordonată de sculptorul Eugen Petri lucrează la interior, la efectuarea decorațiunilor și a „mobilierului” fiecărei camere.

În sezoanele de iarnă, Hotelul de Gheaţă , Biserica de Gheaţă şi igluurile s-au construit în căldarea glaciară a lacului Bâlea (în imediata apropiere a Staţiei de Telecabină Bâlea Lac), din „cărămizi” de
gheaţă decupate de pe suprafaţa lacului şi zăpadă, întărită ulterior datorită amestecului cu apa şi temperaturilor foarte scăzute.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.