Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lucrurile care vor dispărea curând din magazine: afectate de noua măsură adoptată de Uniunea Europeană nu vor fi doar magazinele

freepik.com

Uniunea Europeană a elaborat un pachet de măsuri destinat să aducă modificări semnificative în toate magazinele. Într-un viitor nu foarte îndepărtat, anumite produse din supermarketuri vor fi complet eliminate. Află ce articole nu vor mai fi disponibile deloc, de acum înainte, la cumpărături.

Lucrurile care nu se vor mai găsi în magazine, în viitorul apropiat

Fără doar și poate, poluarea este o problemă care afectează din ce în ce mai mult planeta. Pentru a reduce cantitatea de deșeuri, în special, pe cele din plastic, la nivelul Uniunii Europene s-a luat o nouă decizie.

Luni seara, Uniunea Europeană a ajuns la un acord ca va produce efecte simțitoare în toate magazinele din spațiul european. Cât de curând, cei care vor trece pragul supermarketurilor vor observa ca anumite lucruri au dispărut complet.

Afectate de noua măsură adoptată de Uniunea Europeană nu vor fi doar magazinele. Efectele noului acord se vor resimți și la nivelul restaurantelor și al hotelurilor. Mai exact, acordul la care a ajuns Uniunea Europeană presupune interzicerea ambalajelor de plastic.

De acum încolo, fructele și legumele nu vor mai ajunge în magazine în ambalaje de plastic. De asemenea, nici în restaurante nu va mai fi servit ketchup în tuburi de plastic și nici în hoteluri nu vor mai exista sticle mici de șampon.

Din 2030, ambalajele de plastic vor fi interzise

Măsura se va aplica începând cu anul 2030, iar vizate vor fi și aeroporturile din întreaga lume. Din 2030, niciun aeroport nu va mai putea folosi clasica folie de plastic pentru a proteja valizele în timpul călătoriei.

Principalul scop al acestui acord este acela de a reduce nivelul de deșeuri. Uniunea Europeană are așteptări mari de la acest acord și speră ca țintele propuse să fie atinse. În ultimii ani, cantitatea de deșeuri produse în Uniunea Europeană a crescut semnificativ, astfel că se impunea o asemenea măsură.

Până în 2040, Uniunea Europeană speră să reducă masa de deșeuri cu până la 15%. Însă, până atunci, focusul tuturor este de a ajunge la o masă de deșeuri plastice mai mică cu 5%, până în 2030.

Potrivit datelor furnizate de Eurostat, în ultimii ani, fiecare persoană care locuiește în Uniunea Europeană a produs peste 35 de kilograme de deșeuri din plastic. Din fericire, au fost făcuți pași importanți și în reciclarea deșeurilor, europenii fiind din ce în ce mai dispuși să recicleze ambalajelor corespunzător.

În total, la nivelul întregii Uniuni Europene s-a ajuns la o cantitate de 84 de milioane de tone de deșeuri. Din această cantitate, un procent 19% a fost reprezentat de cantitatea de deșeuri plastice, potrivit datelor Eurostat prezentate de dcnews.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.