Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lucrurile dau în clocot în Orientul Mijlociu. Iordania amenință cu o revizuire totală a relațiilor cu Israelul dacă anexările de teritorii vor continua

captura YouTube
Israel Gaza Ciseiordania

Premierul iordanian Omar Razzaz a ameninţat joi cu revizuirea relaţiilor regatului haşemit cu Israelul dacă statul ebraic îşi va duce la îndeplinire planurile de anexare a teritoriilor palestiniene din Cisiordania ocupată, transmite AFP preluat de agerpres.

Vezi și: EXPERIMENT reușit: Mark Zuckerberg a anunțat că jumătate din angajaţii Facebook vor lucra de la distanţă până în 2030

"Nu vom accepta măsuri unilaterale israeliene de anexare a teritoriilor palestiniene şi va trebui să reconsiderăm relaţiile cu Israelul în toate dimensiunile sale", a spus Razzaz într-un interviu acordat agenţiei oficiale de presă iordaniene Petra.

"Dar nu ne vom grăbi", a declarat premierul Iordaniei, ţară care, alături de Egipt, este semnatara unui tratat de pace cu Israelul.

"Sperăm că va fi adoptată o poziţie arabă comună unificată pentru a răspunde ameninţărilor (de anexare) şi că comunitatea internaţională îşi va face datoria de a proteja pacea nu numai în această regiune, ci şi la scară globală", a declarat prim-ministrul iordanian.

Israelul intenţionează să anexeze peste 130 de colonii evreieşti în Cisiordania ocupată şi în Valea Iordanului, o fâşie de pământ care se întinde între Marea Galileei şi Marea Moartă.

Peste 600.000 de israelieni trăiesc în aşezările din Cisiordania. Palestinienii şi comunitatea internaţională consideră că aceste colonii sunt ilegale.

Iordania a respins în repetate rânduri orice anexare israeliană a teritoriilor palestiniene ocupate, avertizând că aceasta ar "ucide şansele de pace".

Într-un interviu recent acordat revistei germane Der Spiegel, regele Abdullah al II-lea al Iordaniei a avertizat Israelul în legătură cu riscul unui "conflict major" în cazul anexării unor părţi din Cisiordania.

Noul guvern israelian trebuie să ia în considerare punerea în aplicare a proiectului american pentru Orientul Mijlociu care prevede această anexare de către Israel a Văii Iordanului şi a aşezărilor evreieşti din Cisiordania.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.