Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lucrurile par să revină la normal: Prețul petrolului a urcat cu 50%, după ce Donald Trump a spus că Arabia Saudită şi Rusia vor reduce producţia

SteelGruru
petrol

Preţurile petrolului au crescut cu aproape 50% la 36 dolari per baril, după ce preşedintele american Donald Trump a anunţat că anticipează un acord între Arabia Saudită şi Rusia cu privire la reducerea producţiei până la 10 milioane barili pe zi, potrvit FT, citat de ZF.

Pandemia de COVID-19, corelată cu un război al preţurilor între cele două ţări petroliere a trimis cotaţia petrolului Brent – referința internaţională – la cel mai redus nivel din ultimii 18 ani, în jurul valorii de 20 de dolari per baril în ultimele zile, informează mediafax.ro.

Citește și: În plină criză pe piața muncii, omul instalat de Guvernul Orban aruncă peste jumătate de milion de euro pe bannere, pixuri, agende, pliante și afișe

Cu toate acestea, optimismul referitor la un acord între cele două părţi a impulsionat o tentativă de revenire săptămâna aceasta, în contextul în care Brent înregistra deja astăzi o creştere de 12%.

După ce preşedintele Donald Trump a postat pe Twitter, preţurile au crescut cu 47% la 36,29 dolari, înainte de a se stabiliza la 30 dolari pe baril, înregistrând o creşte totală de circa 22% joi.

Citește și: Victor Costache va ocupa o nouă funcție la Ministerul Sănătății

Anterior, Donald Trump a publicat un mesaj pe contul său de Twiter conform căruia Arabia Saudită şi Rusia, primii doi mari producători de petrol, sunt dispuşi să ajungă la un acord de reducere a producţiei.

"Tocmai am vorbit cu prietenul meu, prinţul moştenitor al Arabiei Saudite, care la rândul său a vorbit cu preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, şi mă aştept, şi sper, că cele două ţări îşi vor reduce producşţia cu aproximativ 10 milioane de barili, lucru care dacă se va întâmpla va fi grozav pentru industria de petrol şi gaze", a scris Donald Trump.

Citește și: Atenție! Toate documentele emise de MAI cărora li se prelungește valabilitatea, în perioada stării de urgență

Un acord internaţional destinat limitării producţiei de petrol a expirat marţi, ceea ce a eliminat restricţiile impuse membrilor Organizaţiei Statelor Exportatoare de Petrol (OPEC), Rusiei şi altor state producătoare.

Cotaţia petrolului a încheiat primul trimestru al acestui an cu cele mai mari scăderi din istorie. Miercuri, un baril de petrol era cotat la 25 de dolari, după ce anterior a atins cel mai scăzut nivel din ultimii 18 ani.

Citește și: Veste bună! România poate asigura, în întregime, necesarul de alimente al populației – Studiu .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.