Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovc Orban față cu reacțiunea/ ANALIZA

Inquam Photos / George Călin
miting pnl izvor

PNL pare a fi din ce în ce mai viu în perioada scursă de la eșecul moțiunii. Încep să se audă voci din ce în ce mai multe împotriva președintelui Ludovic Orban, considerat responsabil pentru eșecurile repetate ale PNL de când a fost aleasă noua conducere. De fapt asta este și una dintre probleme, conducerea aleasă în urma congresului PNL a început să fie înlocuită de facto cu o camarilă adunată de Orban în jurul lui, formată din cioloșiști precum Ionel Danca sau Violeta Alexandru, amatori politici precum Ciprian Ciucu sau politicieni reeșapați precum Nini Săpunaru sau Cristi Barbu. Mulți dintre oamenii grei ai partidului, oameni cu reprezentare puternică în teritoriu, au început să părăsească treptat conducerea centrală unde Ludovic Orban este din ce în ce mai singur. Rupturile au început de mai mult timp dar momentul culminant a fost acțiunea penală inițiată de Ludovic Orban unilateral împotriva premierului României.

Momentul premergător moțiunii de cenzură precum și potopul de declarații ce i-au urmat, l-au transformat pe Ludovic Orban în bufonul opoziției din România, ținta tuturor miștourilor și umilințelor publice aplicate generos de ceilalți lideri ai opoziției  parlamentare din România. Tocmai asta este problema cea mai stresantă pentru liberali, această alunecare pe panta batjocurii se poate foarte ușor lipi ca etichetă partidului în întregul lui, așa cum s-a întâmplat după episoadele jenante orchestrate de Alina Gorghiu cu candidații la Primăria București sau cu clipurile lipsite de insiprație promovate în campania electorală. Sătui de eșecuri electorale pentru care nu au vină, liberalii par hotărâți să-și facă ordine în propria curte începând cu președintele Ludovic Orban.

Acesta  nu este străin de ceea ce i se pregătește, mai ales că a participat și el în cariera lui politică la astfel de reglări interne ale partidului din postura de opozant intern. Strategia lui este să se victimizeze pe rugul luptei anti PSD aruncând stigmatul de colaboratori ai lui Dragnea tuturor celor care vor îndrăzni să miște împotriva lui în PNL. Această strategie este deja pusă în practică în mediul online unde au început să apară liste ale indezirabililor liberali promovate de postacii lui Orban. Este o strategie păguboasă pentru PNL dar Orban ține cu dinții de poziția sa și nu are niciun scrupul. Este evident pentru toată lumea că Orban nu deține monopolul luptei cu PSD și cu atât mai puțin al luptei eficiente împotriva PSD iar stigmatizarea publică a propriilor colegi este contraproductivă pentru imaginea unui PNL și așa aflat în derivă.

Ludovic Orban a demonstrat în repetate rânduri că nu are anvergura necesară unui lider de opoziție și a ajuns un personaj blazat, căzut în ridicol și mediocritate, ținând atât PNL cât și România pe loc. Probabil în perioada imediat următoare vom asista la un blitzkrieg al liberalilor hotărâți să rezolve problema Orban cât mai urgent pentru a intra cu o altă conducere în urmâtoarea sesiune parlamentară. La o primă vedere, odată declanșată operațiunea, Orban nu va mai avea nicio șansă să supraviețuiască politic având în vedere că cei care au rămas lângă el nu reprezintă absolut nimic în teritoriu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.