Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban a fost prins în ofsaid, când a fost întrebat de cifrele AMEȚITOARE rostite de Raluca Turcan: 'Dau răspunsuri decât pe teme pe care le cunosc'

Vicepremierul Raluca Turcan, la finalul şedinţei Biroului Executiv al PNL, a declarat că România cheltuie aproape 9 miliarde de euro pe an cu pensiile speciale și de aceea dorește eliminarea unora dintre ele.

Cifra pe care a spus-o Turcan a surprins pe multă lume, pentru că 9 miliarde de euro înseamnă aproximativ 5% din PIB-ul România. Numai că realitatea este cu totul alta.

Citește și: Raluca Turcan: ‘Românii puteau trăi ca «afară», dacă dezvoltarea țării nu era frânată de corupție’

De fapt, pensiile speciale reprezintă 9 miliarde de lei, nu de euro, adică o,8% din PIB. Premierul Ludovic Orban a surprins, luni seara, că a fost întrebat care este cifra reală și a oferit un răspuns surprinzător. ” Prefer să nu dau răspunsuri decât pe teme pe care le cunosc foarte bine.”, a spus premierul care ar trebui să cunoască cifrele, mai ales când ele sunt atât de mari.

Orban le-a cerut tuturor parlamentarilor să susţină proiectul de lege privind eliminarea pensiilor speciale, cu excepţia pensiilor de serviciu ale militarilor, pe care Partidul Naţional Liberal l-a depus în Parlament.

Citește și: Florin Cîțu face dezvăluiri bombă: Unele din faptele predeceseorilor mei sunt grave

El a declarat, la finalul unei întrevederi cu membrii Asociaţiei Municipiilor din România, că un astfel de demers reprezintă "un act de dreptate".

"În ceea ce ne priveşte pe noi, PNL, decizia noastră este foarte clară: noi susţinem calculul pensiilor pe principiul contributivităţii. Asta este decizia politică a PNL, cu singura excepţie, a pensiilor de serviciu care sunt acordate cadrelor militare. (...) Le cerem parlamentarilor să-l amendeze, dar să susţină proiectul de lege, după care să punem capăt practicii pensiilor speciale, cu excepţia pensiilor de serviciu pentru militari. Mi se pare un act de dreptate, un act corect şi le cer parlamentarilor să voteze proiectul de lege al PNL privind desfiinţarea pensiilor speciale", a afirmat Orban.

Citește și: Jandarmerița bătută în timpul protestelelor din 10 august 2018 mută în forță împotriva Jandarmeriei .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.