Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban: 'Activitatea pieţelor închise va fi reluată imediat ce condiţiile epidemiologice o vor permite'

Facebook
Ludovic Orban

Activitatea pieţelor închise va fi reluată imediat ce condiţiile epidemiologice o vor permite şi în condiţii de siguranţă sanitară pentru cetăţeni, a transmis premierul Ludovic Orban în cadrul consultărilor pe care le-a avut, miercuri, alături de ministrul Agriculturii, Adrian Oros, cu reprezentanţii asociaţiilor de legumicultori, mici producători şi apicultori din România.

Potrivit unei postări pe pagina de Facebook a Guvernului, prim-ministrul a explicat că în prezent este permisă activitatea în pieţele deschise şi volante, iar măsura suspendării temporare a activităţii pieţelor închise a fost luată din raţiuni de protecţie sanitară a cetăţenilor, îndeosebi a persoanelor în vârstă, cele mai expuse în acest context, potrivit agerpres.ro.

Citește și: BIOGRAFIE - Cine a fost marea actriță Draga Olteanu Matei/VIDEO

Şeful Executivului a precizat, conform sursei citate, că "activitatea pieţelor închise va fi reluată imediat ce condiţiile epidemiologice o vor permite şi în condiţii de siguranţă sanitară pentru cetăţeni".

"Vă garantez deschiderea totală pentru găsirea de soluţii rezonabile şi pentru susţinerea micilor producători români", a subliniat prim-ministrul.

Un punct important al discuţiilor a vizat măsuri de compensare pentru pierderile suferite de micii producători din sectorul agricol din cauza COVID 19.

Conform comunicatului, ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a subliniat că micii producători din zootehnie, legumicultură şi pomicultură vor beneficia de compensări în baza Măsurii 2.1.

"Începând cu 25 noiembrie, practic, peste câteva zile, vor intra în conturile a peste 120.000 de beneficiari din sectorul agricol aproximativ 150 de milioane de euro. Sunt fonduri binevenite pentru susţinerea producătorilor români, greu încercaţi de criza provocată de COVID 19. De asemenea, modificăm prin ordonanţă de urgenţă Legea 69 din 2016 privind achiziţiile publice verzi, astfel încât achiziţiile publice pentru nevoile locale să se poată face de la producători locali. Am gândit această măsură în sprijinul micilor producători locali", a precizat ministrul Agriculturii, citat în postare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.