Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban: Adoptăm OUG privitoare la miliardul de euro pentru investiţii, repornirea activităţii, microgranturi

Guvernul Romaniei
Ludovic Orban

Guvernul urmează să adopte proiectul de ordonanţă de urgenţă privitoare la miliardul de euro disponibilizat ca urmare a creşterii flexibilităţii în cadrul programelor finanţate din fonduri europene, pentru sprijinirea mediului de afaceri, a declarat prim-ministrul Ludovic Orban, anunță AGERPRES.

"Trebuie să adoptăm ordonanţa de urgenţă privitoare la miliardul de euro disponibilizat ca urmare a creşterii flexibilităţii în cadrul programelor finanţate din fonduri europene: 550 de milioane de euro granturi pentru investiţii, 350 de milioane de euro granturi pentru repornirea activităţii şi microgranturile de 2.000 de euro pentru microîntreprinderi", a precizat Ludovic Orban, vineri, în cadrul şedinţei de Guvern.

Citește și: Cozmin Gușă: Iohannis este destabilizat! N-ar mai avea discernământul și capacitatea necesare pentru a-și exercita funcția de președinte

De asemenea, la solicitarea prim-ministrului, ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş a anunţat că pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern se află şi un proiect de HG privitor la granturile pentru digitalizarea IMM-urilor, în valoare de 150 de milioane de euro.

"E vorba despre digitalizarea IMM-urilor cu cele două forme de grant pe care vi le-am propus, cu valori cuprinse între 30.000 şi 100.000 de euro pentru diverse achiziţii ce ţin de digitalizarea activităţii membrilor, precum şi granturi de valoare mare, între un milion şi 6 milioane de euro şi poate fi prezentat (proiectul - n.r.) pentru o dezbatere în cadrul şedinţei ", a precizat ministrul.

Citește și: Gabriela Firea: Cresc văzând cu ochii! Lucrăm intens la cel mai ambițios proiect

Şeful Executivului a menţionat apoi programul de granturi din cadrul Programului Operaţional Regional, Măsura 2.1, 2.2.

"E vorba de granturile de investiţii pentru micro întreprinderi cu o supracontractare de 247 milioane de euro, granturi între 50.000 şi 200.000 de euro, granturile de investiţii pentru IMM-uri cu valoare între 200.000 de euro şi 1 milion de euro, cu o supracontractare de 450 milioane de euro şi granturile pentru investiţii mari 1,5 milioane şi 6 milioane cu o finanţare de 550 de milioane de euro", a declarat Orban.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.