Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban: 'Am solicitat operativitate şi promptitudine în derularea procedurilor ce ţin de diagnosticarea şi tratarea COVID'

Inquam Photos / Octav Ganea
Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban a declarat că a solicitat prefecţilor şi celorlalte instituţii implicate în lupta anti COVID din teritoriu "operativitate" şi "promptitudine" în derularea procedurilor ce ţin de diagnosticare, tratare, internare sau carantinare în cazul noului coronavirus.

"Am organizat două întâlniri pe care le-am considerat absolut necesare, prima întâlnire a fost o întâlnire cu prefecţii, cu directorii Direcţiilor de Sănătate Publică, cu manageri de spitale, cu şefi de Secţie de terapie intensivă şi cu alte structuri de la nivelul serviciilor deconcentrate. Am evidenţiat în amănunt toate procedurile care se derulează, insistând foarte mult asupra modului în care se lucrează, solicitând operativitate, promptitudine, de la recoltarea exudatului nazo-faringian, care să se facă de ambulanţe în cazul solicitărilor la 112 a pacienţilor care au simptome uşoare, de Direcţiile de Sănătate Publică ulterior toate procedurile care se derulează din momentul recoltării, diagnosticării, repartizarea către centrele de diagnosticare, transmiterea de la centrele de diagnosticare către Direcţiile de Sănătate Publică, informarea imediată a pacienţilor care sunt diagnosticaţi pozitiv sau negativ cu rezultatul diagnosticului, dispunerea măsurilor în funcţie de situaţie. Măsura, în cazul celor diagnosticaţi pozitiv, care înseamnă, practic, evaluarea medicală în decursul celor 48 de ore ca urmare a emiterii dispoziţiei de către directorul Direcţiei de Sănătate Publică", a afirmat Ludovic Orban, joi, la plecarea de la sediul MAI, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Liviu Dragnea, în instanță:’Am fost trimis la pușcărie total nevinovat. Pe fond, am fost trimis la închisoare de un complet nelegal’

Premierul a adăugat că a cerut, totodată, instituţiilor în cauză să pună un accent deosebit pe "viteza de derulare a anchetelor epidemiologice pentru toate persoanele care au fost diagnosticate pozitiv, astfel încât Direcţiile de Sănătate Publică să poată să ia deciziile de carantinare la domiciliu a persoanelor care au intrat în contact cu persoana pozitivă".

El a precizat alte teme de discuţii au vizat creşterea capacităţii de tratare, atât în secţiile normale ale spitalelor COVID şi de suport, cât şi secţiile de Terapie intensivă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.