Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban anunță câte voturi are opoziția pentru moțiunea de cenzură: PSD-iștii nu o vor pe Dăncilă

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Ludovic Orban

Președintele PNL, Ludovic Orban, susține că, în acest moment, opoziția unită are 214-215 voturi pentru a sprijini moțiunea de cenzură, dar pentru a pica Guvernul este nevoie de 233 de voturi.

Citește și: Liderul USR, declarație care naște controverse: Aș vota o lege pentru căsătoria între persoane de același sex

”În acest moment avem aproximativ 214-215 voturi, destul de departe de ținta noastră. Am reușit să coagulăm 5 forțe politice: PNL, USR, PMP, UDMR și Pro România”, a spus Ludovic Orban, la B1 TV.

Ludovic Orban a explicat că sunt mulți parlamentari PSD care își fac calcule pe termen lung și își dau seama că în cazul în care o mențin pe Viorica Dăncilă premier și o aleg președinte al partidului, atunci partidul nu va crește în sondaje. ”Ei înțeleg calculele astea și jumătate dintre parlamentarii PSD știu că nu vor mai prinde un nou mandat. Ei știu asta, la fel știu și primarii, chiar dacă rămâne legea aia cu alegerea într-un singur tur (...) Dăncilă a fost adusă în PSD pentru că era docilă față de Liviu Dragnea, ce lider este Dăncilă? PSD-iștii știu că dacă o mențin premier ar fi culmea să nu o aleagă președinte la Congres, pentru că ar invalida tot votul din Parlament”, a mai spus Orban.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.