Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderul USR, declarație care naște controverse: Aș vota o lege pentru căsătoria între persoane de același sex

captura Antena 3
Dan Barna

Liderul USR Dan Barna susține căsătoria între persoane de aceleași sex și o lege care să reglementeze acest lucru. Dan Barna a declarat, la emisiunea Marius Tucă Show, că în acest moment societatea românească nu este pregătită pentru o astfel de măsură.

Citește și: EXCLUSIV - Moțiunea de cenzură. Barna: UDMR a confirmat că va vota / Korodi: Singura variantă - Guvern în jurul PNL / Turcan: Încă nu avem suficiente voturi

Liderul USR este convins într-un anumit orizont de timp și românii vor fi pregătiți să accepte căsătoriile între persoane de același sex, în Europa existând deja state care au reglementat astfel de căsătorii.

“În Europa există state care au acest lucru reglementat, nu văd o problemă din acest punct de vedere. Am spus și la dezbaterea din Parlament privind modificarea Constituției pe această temă, mi se pare că societatea românească nu este la momentul acesta acolo, nu e pregătită ca societate, dar vom ajunge cu siguranță, nu știu dacă în 10, 5 sau 2 sau 20 de ani”, a declarat Dan Barna.

Liderul USR nu se opune nici adoptării unei legi care să dea liber căsătoriilor între persoane același sex, dacă măsura ar fi o prioritate.

“În momentul în care vom ajunge și o astfel de inițiativă ar ajunge în dezbaterea publică și ar rezulta lucrul acesta ca fiind o prioritate, nu aș vedea nicio problemă”, a afirmat liderul USR.

Întrebat de Marius Tucă dacă este de acord ca familiile formate din persoane de același sex să înfieze copii, Dan Barna a răspuns: “La momentul acesta, din nou, societatea nu e acolo”.

În octombrie anul trecut, președintele USR, Dan Barna, a anunțat că parlamentarii formațiunii vor vota împotriva modificării Constituției pentru redefinirea noțiunii de familie, considerând că este o temă falsă, iar a doua zidupă referendum viața niciunei familii nu va fi mai bună cu absolut nimic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.