Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban anunță DECIZIA CCR privind conflictul pe desemnarea lui ca premier: CCR nu poate lua o decizie în sensul conflictului sesizat de PSD

Inquam Photos - George Călin
Inquam Ludovic Orban Parlament

Curtea Constituțională a discutat, astăzi, sesizarea privind existența unui conflict între președintele Klaus Iohannis și Parlament privind desemnarea pentru a doua oară a lui Ludovic Orban în funcția de premier.

Sesizarea a fost făcut de Marcel Ciolacu, președinte al Camerei Deputaților, și Titus Corlățean, președinte interimar al Senatului. Până la 14 februarie a fost termenul de exprimare a punctelor de vedere ale părțile implicate în conflictul dintre președintele Klaus Iohannis și Parlament pe desemnarea lui Ludovic Orban ca prim-ministru.

Citește și: EROU chiar și în timpul liber: un luptător SAS Prahova a SALVAT un copilaș de doi ani de la moarte

Premierul Ludovic Orban spune că CCR nu are cum să dea dreptate PSD.  "Nu cred că se poate lua la CCR o decizie care să fie în sensul conflicyilui juridic invocat de PSD: Nu există niciun temei constituțional pentru a putea da curs acestu conflict juridic invocat de PSD prin cei doi președinți. Nu există nicio restricție pentru preșdinte prin prevederile constituționale. (...) Am explicat că există două tipuri de moțiuni de cenzură, cele care se depun o dată pe sesiune și cele care se introduc pentru a împiedica angajării răspunderii. Moțiunea depusă de PSD a fost depusă după ce PNL și-a angajat răspunderea pe alegerea primarilor în două tururi. Cum să regret?", a declarat Ludovic Orban.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.