Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban anunță o operațiune amplă de emitere de obligațiuni către cetățeni

Inquam Photos / Octav Ganea
Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban susține că unul dintre mecanismele de revenire financiară gândit de Guvern este emiterea unor titluri de stat către cetățeni.

”Principalul subiect al discuției de astăzi, din punctul nostru de vedere, îl reprezintă pregătirea măsurilor economice de susținere a reluării economice și trecere cât mai rapidă peste căderea economică provocată de coronavirus. Planul de măsuri economice și sociale, care are ca obiectiv reluarea activității economice și aducerea economiei la stadiul de dinaintea crizei.

Primul pilon al reconstrucției economice pe care îl gândim este pilonul investițiilor publice. Aici încercăm să cumulăm toți vectorii pentru a asigura investițiile mari în proiectele de infrastructură, sănătate, agricultură etc.

Oricâte bune intenții am avea, nu putem să aplicăm decât acele măsuri pentru care avem resursele necesare. Aici analizăm toate resursele financiare posibile, în afara fondurilor de la bugetul de stat.

Noi va trebui să dimensionăm aceste măsuri în funcție de resursele financiare pe care le avem sau pe care le putem accesa. Nu putem adopta măsuri pentru care nu avem acoperire, pentru că asta ar însemna să facem mai mult rău decât bine.

Analizăm emiterea unei emisii de obligațiuni, de titluri de stat care să fie cu adresabilitate către cetățeni, o operațiune mai amplă prin care să creștem capacitatea de susținere financiară.”, a spus Ludovic Orban.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.