Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban anunță 'prioritatea absolută' a Guvernului: 'Important e să pregătim lansarea accelerată a licitaţiilor în domeniu'

gov.ro
Ludovic Orban

Digitalizarea reprezintă o prioritate absolută pentru Guvern, iar în perioada următoare importantă este pregătirea lansării procedurilor de licitaţie pentru tot ceea ce înseamnă aplicaţii digitale de informatizare a administraţiei publice, a declarat prim-ministrul Ludovic Orban.

"Pentru Guvernul pe care-l conduc, digitalizarea reprezintă o prioritate absolută. Sigur că nu ne mişcăm atât de repede precum ne-am dori, dar facem paşi înainte. Am încercat, de exemplu, în criza provocată de epidemie, să digitalizăm toate procedurile, practic, toate produsele serviciilor pe care le-am oferit în perioada asta să poată să fie accesibile digital, online, fără contact fizic şi cu o procesare cât se poate de rapidă. Important pentru noi este să pregătim tot ceea ce este necesar pentru lansarea accelerată a procedurilor de licitaţie pentru tot ceea ce înseamnă aplicaţii digitale de informatizare a administraţiei publice. Sigur că acest proces nu este un proces simplu, este un proces în care ne confruntăm cu o rezistenţă din partea multor factori. Obiectivul digitalizării, din punctul nostru de vedere, este acela de a îmbunătăţi calitatea serviciilor, produselor care sunt oferite de administraţie către societate, către companii, către persoane fizice, şi să reducem timpul de soluţionare, să reuşim să oferim toate aceste produse şi servicii în condiţii optime", a spus Ludovic Orban, vineri, la evenimentul "Romanian Information Day", organizat de Autoritatea pentru Digitalizarea României, conform agerpres.ro.

El a subliniat că poziţionarea Autorităţii pentru Digitalizarea României în relaţie directă cu premierul şi cu Executivul arată "interesul şi prioritatea absolută" a Executivului în materie de digitalizare.

"Şi sunt convins că în parteneriat cu mediul privat, cu instituţiile responsabile vom avea capacitatea unei digitalizări accelerate", a completat Orban.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.