Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban, apel la românii din Italia: 'Să nu mai vină în România decât în situații absolut urgente'

Ludovic Orban

Premierul desemnat Ludovic Orban a făcut un apel, luni seară, la românii aflați în Italia, cărora le-a transmis să nu mai vină în România în perioada următoare numai în situații urgente sau absolut necesare, astfel încât să fie împiedicată extinderea coronavirusului în rândul familiilor și prietenilor din țară.

„Fac un apel la cetățenii români din zonele afectate să evite pe cât posibil deplasările care nu sunt necesare. Dacă pot să nu se deplaseze spre România, e un act de responsabilitate. Dacă au fost în zone cu risc minim, își pot contamina familia și prietenii”, a spus Ludovic Orban, la Digi24.

Citește și: Un greu din ALDE, Toma Petcu, a trecut la grupul parlamentar PNL: 'Fără să accept vreodată arbitrariul sau măsurile de forţă'

Orban a adăugat că cea mai gravă problemă în contextul extinderii coronavirusului o reprezintă românii care vor intra în țară cu mașina.

„Avem 16 aeroporturi. Cea mai mare problemă o reclamă cei care vor intra în țară cu propria mașină. Toți cei care intră în țară sunt obligați să completeze un formular și să prezinte actele de identitate. Li se vor cere și actele de unde vin, spre exemplu: Italia, pentru a se vedea de unde vin.

Până astăzi sunt 4000 de locuri de carantina instituționalizată. Am inventariat și posibilități de tratate. Din păcate, aici nu există o diagnosticare imediată. Se vorbește și de diagnosticare rapidă, dar care nu are șanse de vindecare”, a mai spus Orban.

Premierul a adăugat că în România nu a fost înregistrat niciun caz de coronavirus.

„Românii să evite deplasările în zone cu risc mare de contaminare. Din fericire până astăzi nu este niciun cetățean român care să fie bolnav. În România nu există niciun caz confirmat. Am solicitat cetățenilor români să respecte toate deciziile și informările privind coronavirusul”, a mai spus Orban.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.