Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban, atac dur la adresa Parlamentului: 'Este o imixtiune grosolană a forului legislativ în activitatea executivului'

Inquam Photos / George Calin
orban parlament orban masca

Ludovic Orban acuză Parlamentul că a acţionat neconstituţional în momentul în care a modificat Hotărârea Guvernului de instituire a stării de urgenţă. Premierul acuză Legislativul de încălcarea separaţiei puterilor în stat.

"Astăzi a fost finalizată procedura stabilită în legea 55 și putem spune că am intrat pe deplin în starea de alertă maximă. Sigur că am extrem de multe observații legate de modul în care parlamentul a tratat proiectul. Prin modificările pe care le-a făcut ne-a restras cât a putut de mult posibilitățile de acțiune. Parlamentul nu avea atributul constituțional și legal să facă modificări la HG și la planul de măsuri aferent prin care Guvernul României a declarat starea de alertă. Este o imixtiune grosolană a forului legislativ în activitatea executivului și o încălcare flagrantă a principiului separației puterilor în stat. Nu putem fi de acord, dar nu vom avea o reacție în acest moment, pentru că cel mai important e ca românii să înțeleagă că încă nu am scăpat de epidemie și să înțeleagă necesitatea respectării tuturor măsurilor. În cursul zilei de mâine, până la finalul zilei, toate ministerele vor adopta ordinele de ministru comune privind regulile de protecție sanitară", a declarat Orban.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.