Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban, atac DUR la premierul Tudose: 'E iresponsabil'! Ce spune despre băncile care nu raportează profit

Inquam Photos / George Calin
Ludovic Orban

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, susţine că premierul Mihai Tudose îi "incită" pe oameni să nu depună bani la băncile care nu raportează profit, context în care îl cataloghează drept "iresponsabil".

"Premierul este complet iresponsabil. Cum să inciţi cetăţenii să nu îşi mai depună bani în bănci care nu raportează profit? Cum să inoculezi, chiar şi aluziv, ideea că banii depuşi nu ar fi siguri? Cum să rişti prin astfel de declaraţii să dai naştere la o retragere masivă de bani din bănci? Pe lângă iresponsabilitate, Tudose arată perfidia, populismul şi reaua voinţă caracteristică găştii lui Dragnea. Hai să dăm în bănci că dă bine la popor. Am şi eu două întrebări clarificatoare. Cine a condus Guvernul în perioada în care unele bănci nu au plătit impozit pe profit? Cine a fost director la mari contribuabili (deci şi la bănci) în aceeaşi perioadă? Nu cumva PSD şi Ionuţ Mişa? (...) Cine a închis ochii şi este vinovat pentru evitarea plăţii impozitului pe profit de către o parte dintre bănci? PSD, evident. Povestea cu hoţul care strigă hoţii nu mai merge", a scris Orban, miercuri pe Facebook.

Citește și: Ministrul Justiției, CADOU pentru viitori șefi ai DNA și DIICOT: Mandatele acestora au fost PRELUNGITE - VIDEO

El le cere guvernanţilor să nu se mai împrumute la bănci prin vânzarea de titluri de stat, motivând că datoriile vor fi plătite de către cetăţeni.

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a demarat verificări la două dintre băncile care activează în România şi nu sunt pe profit, pentru a vedea ce se întâmplă acolo, a declarat, duminică seara, premierul Mihai Tudose.

El a adăugat că, din 36 de bănci cu activitate în România, "18 sunt pe profit şi 18 nu".

Citește și: Ministrul Justiţiei, decizie de ULTIMĂ ORĂ pentru procurori şi judecători. Ce modificări a STABILIT Tudorel Toader

"Au început controale peste tot şi vă dau un exemplu cu băncile. Avem 36 de bănci active, 18 sunt pe profit şi 18 nu. Eu cred că trebuie să le ajutăm (...) poate facem o fundaţie să le dăm nişte bani că înţeleg că ei au venit aici să ne ajute, să, nu ştiu, sunt subsidiare ale Crucii Roşii sau, pur şi simplu, au venit aici crezând că toţi suntem cu tricouri cu: fraierii noştri! ANAF-ul a început controlul la două dintre ele să vadă cum şi ce se întâmplă. Eu vă spun foarte sincer şi-mi asum - o să ajungem până a la ieşi public şi a spune: domne', băncile astea nu au profit, de un an, de doi, de trei, de patru, nu ştiu dacă este foarte 'safe' să vă ţineţi economiile acolo. (...) Iertaţi-mă, e o bancă, dacă ea nu are profit, e pe pierdere, păi nu riscă să intre în faliment?", a susţinut Tudose, la Antena 3, întrebat dacă este mulţumit de felul în care lucrează ANAF după ce a operat schimbări la nivelul conducerii instituţiei.

De asemenea, chestionat dacă este "o şmecherie" din partea băncilor respective şi cu concursul cui s-a ajuns la această situaţie, premierul a răspuns: "O, da. A statului, în general".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.