Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban, atac la adresa PSD pe tema majorării pensiilor: 'De ce nu au prevăzut cum o să crească pensiile și salariile pe 100 de ani?'

Inquam Photos / George Calin
Ludovic Orban

Președintele PNL Ludovic Orban a lansat un nou atac la adresa PSD pe tema majorării pensiilor. El a spus că, din punctul său de vedere, este o aberație să faci o lege și să prevezi cum vor crește pensiilor în patru, cinci, șase ani.

„Din punctul meu de vedere, este o aberație să faci o lege și să prevezi pe patru ani, pe cinci ani, șase ani, eventual pe 100 de ani...de ce nu au prevăzut cum o să crească pensiile și salariile pe 100 de ani PSD? Nu poți să faci o astfel de predicție care să stea în picioare. Ați văzut că nimeni nu a anticipat pandemia. Pandemia a generat o criză economică mondială care a redus resursele financiare atât pentru fondul de pensii, cât și pentru bugetul de stat și a creat literalmente o problemă serioasă. Creșterea cu 14% a punctului de pensie a fost un efort uriaș pe care l-am făcut având în vedere resursele bugetare”, a spus Ludovic Orban.

De asemenea, Ludovic Orban a anunțat că susține recalcularea pensiilor.

„În ce sens recalcularea pensiilor? Recalcularea pensiilor trebuie să facă dreptate pentru pensionari. Adică să echivaleze pensiile pentru contributivitate similară”, a completat Orban.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.