Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban: Recunosc, avem o problemă cu virucidele

bay939.com.au
coronavirus covid-19

Premierul Ludovic Orban a declarat joi, la Radio România Actualități, că România și-a rezolvat în linii mari problema penuriei de echipamente și medicamente în lupta cu coronavirusul, însă are totuși o problemă cu substanțele biocide folosite pentru dezinfectare pentru că țările de unde importam alcool denaturat au interzis exportul.

  • „Am avut o perioda in care am avut penurie de echipamente si medicamente, aceasta perioada e depasita. Am crescut constant capacitatea de testare si diagnosticare. In prezent putem realiza peste 4.000 de teste zilnic, obiectivul nostru e sa depasim capacitatea de peste 5.000 zilnice astfel incat sa nu mai existe intarzieri in diagnosticare si sa se poata diagnostica in cel mult 24 de ore
  • Desi avem contractate incheiate pentru ventilatoare, au aparut restrictii ale statelor si foarte multe contracte pe are le-am avut au fost afectate de aceste restrictii de la export. La MApN a fost realizat un prototip de ventilator pentru care au inceput testarile si sper sa-l folosim cat mai curand. De asemenea, o companie americana ne-a pus la dispozitie proiectul de fabricatie si impreuna cu Dacia incercam sa pornim productia. Cu Arafat am decis sa luam toate ventilatoare stricate sa le reparam
  • Mai avem o oarecare problema, recunosc, cu virucidele, biocidele. Noi azi nu producem pe scara larga, producem foarte putin, noi importam alcoolul denaturat, doua din ele au luat decizia de a interzice exprotul de alcool denaturat, ca atare tot suntem pe propriile picioare si deja am gasit solutii sa producem in Romania aceste substante dezinfectante”, a declarat Orban.

Vezi si: Ludovic Orban anunță ȘOMAJ TEHNIC pentru cei mai mulți bugetari: Cine NU va fi atins de noua decizie a Guvernului .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.