Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban, AVERTISMENT în Parlament: românii din diaspora nu trebuie să devină o TRAGEDIE a României

Inquam Photos / George Calin
Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban a declarat luni, la şedinţa solemnă a Parlamentului pentru celebrarea Zilei Naţionale, că faptul că a cincea parte dintre cei care îşi exercită dreptul de vot trăiesc în prezent în afara ţării nu trebuie să devină o tragedie a României şi nu va deveni dacă reprezentanţii autorităţilor vor şti să ţină legătura cu ei, conform Agerpres.

Citește și: Pagina de Facebook a lui Liviu Dragnea, luată cu ASALT de internauți NEMULȚUMIȚI după mesajul acestuia de 1 Decembrie

"Astăzi, diaspora românească este foarte puternică, mult mai prezentă în lume, iar dorinţa sa de a participa la construirea viitorului ţării este la fel de mare. Nu putem ignora voinţa şi contribuţia acestor concetăţeni ai noştri, deoarece toţi suntem parte a aceleiaşi naţiuni. Faptul că a cincea parte dintre cei care îşi exercită dreptul de vot trăiesc astăzi în afara ţării nu trebuie să devină o tragedie a României şi nu va deveni cu o singură condiţie - dacă vom şti să ţinem legătura cu ei, să ţinem cont de ceea ce aşteaptă de la noi, dacă vom şti să îi aducem înapoi pe cei care îşi doresc şi să îi ţinem aproape pe cei care preferă să îşi construiască viitorul în altă parte, dar vor şi le pasă de destinul ţării din care provin", a spus Orban.

El a adăugat că este important, înainte de toate, să fie înţeleasă "cauza acestei emigraţii fără precedent".

"Nu este vorba aici numai despre venituri. Aici este vorba de respectul instituţiilor şi al statului faţă de cetăţean, pe care de multe ori românii nu l-au simţit în ultimii 30 de ani; este vorba de oportunităţile de educaţie pe care le-a oferit sistemul de educaţie din România; este vorba de calitatea serviciilor de sănătate; este vorba de oportunităţile de carieră, în economie şi în toate domeniile de activitate din societate. Implicarea diasporei în viaţa politică românească este semnul clar al dorinţei de a contribui la progresul ţării, iar această dorinţă ne obligă să îi răspundem cum se cuvine. Românii din afara ţării sunt o resursă preţioasă oriunde s-ar afla, o parte a societăţii noastre faţă de care statul trebuie să fie responsabil, tot aşa cum trebuie să fie responsabil faţă de toţi românii care trăiesc în ţară", a afirmat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.