Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban, cel mai sărac prim-ministru din istoria României: cine este cel mai bogat ministru

Facebook
Orban suparat

Miniștrii Guvernului Orban și-au publicat declarațiile de avere și, de departe, se remarcă faptul că premierul Ludovic Orban nu are niciun leu în conturi, asta în timp ce ministrul Dezvoltării, Ion Ștefan are o avere de invidiat.

Citește și: Rareș Bogdan: Jigodia lui Orban îl atacă pe Klaus Iohannis! Vor primi exact ce merită

Ion Ștefan, ministrul Dezvoltării, zis și ”Grindă”, rămâne cel mai bogat membru al Guvernului. El are dividende și acțiuni ce depășesc 6 milioane de lei, adică peste 1,2 milioane de euro, două case, șapte terenuri și multe alte bunuri de valoare, informează Antena 3.

La fel de bogată este și vicepremierul Raluca Turcan, care se poate lăuda cu trei terenuri, bijuterii în valoare de 12.000 de euro și jumătate de milion de euro în conturi.

Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu deține 75 de hectare de pădure, 400.000 lei în conturi. Mai are și 30.000 de euro dați împrumut pe care trebuie să îi primească înapoi, dar și un credit de 330.000 de euro. El mai primește de la Senat peste 120.000 de lei, dar și 150.000 de lei dividente pe care primește pentru pădure.

Și ministrul Economiei, Virgil Popescu este foarte avut. El are deschise la bănci 18 conturi, în care deține 370.000 de lei. A mai obținut de asemenea venituri de 1.000.000 lei și 80.000 de euro din acțiuni și dividende.

Cei mai săraci miniștri din cabinetul Orban

La polul opus este premierul Ludovic Orban, care are doar o casă în comuna Dobroiești, județul Ilfov, o mașină veche de 13 ani și niciun ban în conturi. Singurele sale venituri suplimentare sunt cele provenite din consultanța tehnică pe care o acordă unei firme de avocatură (în jur de 90.000 lei anual). Salariul de prim ministru este de 27.000 de lei. Soția sa are două conturi în care deține 10.000 de euro.

O situație financiară modestă are și ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe. El deține o mașină în valoare de aproximativ 30.000 de euro, precum și 160.000 lei în conturi. El a scris în declarația de avere că are și datorii de 200.000 de lei, deci la final iese pe minus.

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății nu are mașină și nici case pe numele său. El are doar 200.000 de lei în conturi și a raportat datorii de 178.000 de lei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.