Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban contrazice analiștii din opoziție care au profețit 'apocalipsa' în mai multe domenii

Inquam Photos/ Octav Ganea
Ludovic Orban guvern

Premierul Ludovic Orban a declarat marți, în debutul ședinței de Guvern:

  • IMM Invest. Datele la zi arata ca exista peste 4750 de firme carora li s-a aprobat creditul, iar plafonul atins de creditare este de 3,8 miliarde. Exista deja doua banci care si-au atins plafonul maxim alocat in cadrul programului. Aici va trebui, dl ministru (Florin Citu), sa realocam plafoanele, daca e o banca care nu proceseaza.
  • Analisti din opozitie au prevazut apocalipsa in domeniul pietei muncii, un somaj inspaimantator, am fost acuzati ca nu am luat masuri. Va dau cateva date. Pe luna mai numarul de cetateni cu contracte de munca a fost mai mic cu doar 14.000 fata de numarul din mai 2019 in conditiile in care aprilie mai si iunie sint lunile in care e estimat sa se atinga impactul cel mai mare al crizei economice. Nu s-au pierdut locuri de munca foarte multe in domeniile cu restrictii. As mentiona ca exista cerere pe piata muncii.
  • Ratele la banci. Exista aproape 200.000 de beneficiari ai masurii adoptate, de amanare pana la data de 31 decembrie. Acestia
  • Concediile medicale. Am atins un record absolut de decontare. In luna mai am decontat concedii medicale in valoare de peste 600 de milioane de lei. Ca sa intelegeti maririmea decontarilor, o decontare medie pe 2019 a concediilor medicale a fost de sub 100 de milioane pe luna.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.