Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban critică dur menţinerea lui Vâlcov în funcţia de consilier de stat:Arată lipsa de respect a PSD faţă de puterea judecătorească

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Ludovic Orban

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a criticat luni anunţul premierului Viorica Dăncilă privind menţinerea lui Darius Vâlcov în aparatul propriu de lucru al prim-ministrului, susţinând că acest lucru denotă "lipsa de respect faţă de puterea judecătorească şi criteriile de integritate" a partidului de guvernământ. "Să-i fie ruşine! Asta arată nesimţirea partidului de guvernământ şi lipsa de respect faţă de ce înseamnă puterea judecătorească şi criteriile de integritate care trebuie să stea la baza vieţii publice din România", a spus Orban după şedinţa Biroului Executiv al PNL, întrebat cum vede anunţul premierului în acest caz, conform Agerpres.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat luni, referindu-se la condamnarea în primă instanţă a lui Darius Vâlcov, consilier de stat în aparatul de lucru al prim-ministrului, că nu a abandonat niciodată un membru al echipei sale care trece printr-un moment dificil.

Întrebată la sediul PSD dacă a luat o decizie în privinţa lui Darius Vâlcov, după condamnarea la opt ani de închisoare, de către ICCJ, Viorica Dăncilă a spus: "Nu am abandonat niciodată un membru al echipei mele care trece printr-un moment dificil. Când vom avea o hotărâre definitivă, abordarea mea, probabil, va fi alta. (...) Eu cred că fiecare dintre cetăţenii acestei ţări au dreptul la prezumţia de nevinovăţie până la o hotărâre definitivă şi cred că acest lucru ar trebui să se aplice pentru fiecare român, indiferent de locul unde se află. Eu voi merge pe acest lucru". Totodată, şefa Guvernului a precizat că va respecta prevederile Directivei europene care susţine prezumţia de nevinovăţie până la decizia finală a instanţei.

"Am votat o directivă europeană care susţine prezumţia de nevinovăţie până la decizia finală, deci nu pot să neg ceva ce am votat. Mi se pare normal. (...) Abordarea mea va fi alta când va fi hotărârea definitivă", a mai afirmat Dăncilă.

Joia trecută, Darius Vâlcov, fost primar al municipiului Slatina şi ministru al Finanţelor, a fost condamnat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la opt ani de închisoare în dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă şi spălare de bani. Decizia nu este definitivă.

Darius Vâlcov a fost numit consilier de stat în aparatul propriu de lucru al prim-ministrului, printr-o decizie a premierului Viorica Dăncilă publicată pe 30 ianuarie în Monitorul Oficial.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.