Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban, cuvinte de laudă pentru Mihai Chirica: 'NU mai are legătură cu PSD de 3 ani de zile'

Inquam Photos / Octav Ganea
Orban Ludovic

Premierul desemnat Ludovic Orban a declarat, joi, cu privire la o posibilă candidatură a lui Mihai Chirica la Primăria Iași din partea PNL, că edilul „nu mai are legătură cu PSD de trei ani de zile”, de când a devenit „opozantul lui Dragnea și a social-democraților”.

Citește și: Klaus Iohannis, discuții pe bugetul UE la Bruxelles - Mesajul președintelui în cadrul reuniunii Consiliului European

„În primul rând, domnul Chirica, din momentul în care PSD a adoptat ordonanța 13, a devenit opozantul lui Dragnea și al PSD. Guvernul PSD când a făcut ședința de guvern comună cu guvernul Republicii Moldova nu a făcut-o la Iași, ci a făcut-o la Piatra Neamț numai ca să îl pedepsească pe Mihai Chirica pentru faptul că a protestat public împotriva aberației numite ordonanța 13. Domnul Chirica nu mai are nicio legătură cu PSD de trei ani de zile, dacă nu și mai mult”.

Orban a afirmat, însă, că pentru desemnarea candidaților la funcția de primar în municipiile reședință de județ și la funcția de președinte de consilii județene există o procedură statutară, care presupune evaluarea candidaturilor.

Sondajele de opinie în privința candidaților sunt în curs de realizare, a adăugat Orban. Organizațiile trebuie să facă propuneri până în 1 martie, iar în săptămâna 1- 7 martie Biroul Politic Național al PNL va lua deciziile finale.

În ultima perioadă au existat numeroase zvonuri că Mihai Chirica va candida din partea PNL la Primăria Iași, iar miercuri președintele filialei municipale a PNL Iași, Marius Bodea, a spus că a fost anunțat de conducerea centrală a PNL că Mihai Chirica este adus în partid.

Primarul Iașului, Mihai Chirica, a susținut miercuri, într-un comunicat transmis MEDIAFAX, că drumul său politic va continua alături de Klaus Iohannis. Chirica nu a scris clar dacă va candida sau nu la Primărie din partea PNL.

În 2017, Mihai Chirica a fost suspendat din toate funcţiile politice pe care le avea în PSD, iar ulterior, în 2018, a fost exclus din PSD.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.