Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban dă decisiva: după acceptarea candidaturilor Ucrainei și Republicii Moldova la UE, România trebuie acceptată în Schengen

Facebook
Ludovic Orban

Fostul președinte al PNL și premier al României Ludovic Orban susține că România trebuie să fie primită de urgență în Schengen. Asta după ce candidaturile Republicii Moldova și Ucrainei la UE au fost acceptate pe repede înainte.

"România în Schengen! Acum! Intrarea României în Schengen nu este un favor pe care ni- l face cineva. Este dreptul nostru! Am îndeplinit toate criteriile. Am arătat că frontiera Europei de pe teritoriul românesc este foarte sigură. Cetățenii români au dreptul să nu mai fie controlați la frontiere interne. Odată cu dobândirea statutului de candidat de către Ucraina și Republica Moldova nu mai poate nimeni să găsească pretexte pentru a se opune integrării noastre.

Guvernanții au obligația de a folosi acest moment favorabil pentru a intensifica demersurile la nivel european. Iohannis trebuie să bată fierul cât e cald și să ceară introducerea pe ordinea de zi și votarea în Consiliul European a cererii noastre perfect legitime. Parlamentul European susține aderarea României, Comisia a prezentat un punct de vedere favorabil. Rămâne să ia decizia șefii de state și de guverne. Avem toate argumentele de partea noastră și mai avem și conjunctura creată de războiul de agresiune al Rusiei contra Ucrainei. Guvernanții nu vor avea nicio scuză dacă nu reușesc atingerea acestui obiectiv", anunță Ludovic Orban.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.