Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban, despre cele 3 miliarde din fondul de rezervă, bani aflați la dispoziția lui Florin Cîțu: Urmează să se clarifice în detaliu

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Florin Cîțu Ludovic Orban Cîțu Orban

Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Ludovic Orban, anunţă că la nivelul coaliţiei nu s-a luat încă o decizie cu privire la banii din fondul de rezervă bugetară, el arătând că vor avea loc noi discuţii, cu reprezentanţii asociaţiilor din administraţia publică locală, pe acest subiect, anunță news.ro.

"A rămas să existe o discuţie şi pe tema asta. Cert e că suma pentru acţiuni generale, suma prevăzută în total este de trei miliarde, care ea se împarte pe mai multe categorii: fond de rezervă, suplimentarea bugetelor locale fie prin formulă, fie prin alt mecanism. Deci urmează să se clarifice în detaliu”, a declarat Ludovic Orban, marţi seară, la finalul şedinţei Coaliţiei.

Conform preşedintelui Camerei Deputaţilor, la împărţirea acestor sume ar trebui să se ţină cont de asigurarea cheltuielilor de funcţionare, se asigurare co-finanţarea în special a proiectelor pe fonduri europene derulate la nivel local, dar şi pentru cheltuieli sociale, unde unele dintre Consiliile Judeţene au probleme cu asigurarea Direcţiilor Generale de Asistenţă Socială şi protecţia Copilului.

"Am discutat de alocările suplimentare pe drumuri judeţene, pe Anexa 6, a fost şi preşedintele Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene, Adrian Veştea, a rămas că o să mai existe o discuţie pentru detaliere şi cu ministrul Dezvoltării şi cu reprezentanţii asociaţiilor reprezentative ale autorităţilor locale, respectiv UNCJR, Asociaţia Municipiilor şi celelalte. Dar e o sumă generală, urmând să se stabilească exact, cu precizie, modul de alocare a banilor”, a adăugat Orban.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.