Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban, DEZLĂNȚUIT la adresa lui Tăriceanu: 'E deja PRIZONIERUL PSD, nici nu trebuie să fie condamnat de vreo instanță'

antena3
orban-ludovic-pnl

Liderul PNL, Ludovic Orban, a declarat, luni, după ce Biroul Permanent al Senatului a respins cererea PNL de a discuta, în plen, urmărirea penală a lui Tăriceanu, că liderul ALDE „este prizonierul PSD”, pentru că altfel nu se explică de ce acesta se complace în tergiversarea finalizării procedurii.

Citește și: Victor Ponta anunță BREAKING NEWS: 'Ponta îl laudă pe Dragnea: Da, chiar îl laud!'

„La Senat grupul parlamentar al PNL, prin vocea liderului de grup și a viceliderului Senatului, respectiv Florin Cîțu și Alina Gorghiu, din nou au solicitate Biroului Permanent (Senat (n.r) să finalizeze procedura solicitate de DNA privitoare la cererea de urmărire penală împotriva lui Călin Popescu Tăriceanu. Astăzi (luni n.r.) în Biroul Permanent al Senatului, soliciatrea noatră a fost respinsă cu 4 voturi pentru, 5 voturi împotrivă, toate voturile împotrivă fiind voturile PSD. Știm că Tăriceanu este implicat în mai multe cercetări penale, fiind trimis în judecată și noi considerăm că Tăriceanu este deja prizionier, nici nu trebuie să fie condamnat de vreo instanță, că Tăriceanu este deja prizonier. Sigur, nu este prizionier într-o instituție de detenție, ci este prizonierul PSD, iar cheia de la locul de detenție în care se găsește Tăriceanu este ținută de Dragnea. Altfel, nu putem să ne explicăm de ce Tăriceanu se complace în a acesta atitudinea PSD care tergiveresează de luni bune finalizarea procedurii ca urmarea a cererii de urmărire penală”, a spus Ludovic Orban.

Biroul permanent al Senatului a respins solicitarea PNL de a dezbate în plenul de luni al forului legislativ cererea DNA de începere a urmăririi penale în cazul lui Călin Popescu Tăriceanu, a anunțat senatorul PNL Alina Gorghiu.

„Astăzi (luni - n.r.) solicitarea cu patru voturi ale PNL plus votul de la USR și cinci voturi împotrivă, solicitarea, repet a grupului parlamentar PNL de a se discuta astăzi (luni - n.r.) în plenul Senatului a fost respinsă, motiv pentru care s-au cerut din partea Biroului Permanent explicații Comisiei juridice pentru această întârziere de peste o lună a raportului cerut prin solicitarea Biroului permanent. Vom vedea care va fi pasul următor, vă spun însă că PNL va formula în fiecare ședință de Birou Petrmanent această solicitare de a dezbate în plen și a da votul pentru că justiția și o cerere a justiției nu trebuie îngropată de PSD în Senatul României. Vom cere, de asemenea, în mod constant sancționarea președintelui Comisiei Juridice, care văd că are și nu îi era caracteristic un comportament mai mult decât abuziv care încalcă regulamentul și vom insista de asemenea ca orice alt dosar să respecte de astăzi înainte pașii prevăzuți de regulament, cele 14 zile prevăzute de regulament sunt de foarte multă vreme trecute, depășite”, a declarat Alina Gorghiu, luni la Parlament.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.