Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban, dezlănțuit: 'Nu vreau să mai fiu complice la niciun proiect care face rău României, care este plecat de la Iohannis sau Cîțu'

playtech.ro
Ludovic Orban

Fostul lider PNL Ludovic Orban a declarat miercuri că, începând de astăzi, nu va mai fi „complice la niciun proiect care face rău României, care este plecat de la Klaus Iohannis sau care este plecat de la Florin Cîțu și de la gașca demolatoare”.

„Nu vreau să mai fiu complice la niciun proiect care face rău României, care este plecat de la Klaus Iohannis sau care este plecat de la Florin Cîțu și de la gașca demolatoare, care la instigarea și la ordinele lui Iohannis au creat această gravă situație și care au dus la aruncarea României înspre o prăpastie din care nu știu când vom reuși să ieșim. Dacă mai există oameni rezonabili în PNL, le cer să se implice în identificarea unei soluții. PNL nu are voie să mai aștepte ca Iohannis să pună mâna pe capul vreunui candidat de premier. Desemnarea unui candidat de premier de către PNL trebuie să se facă conform cu prevederile statutare. Trebuie să fie un candidat care să se bucure de încredere, care să aibă experiență administrativă, politică, respectul și susținerea nu numai din partea bazei PNL. Trebuie să fie un om care să aibă cu adevărat respectul partenerilor de coaliție și care să aibă capacitatea de a conduce un guvern performant care să ofere soluții rapide la problemele cu care se confruntă România”, a spus Ludovic Orban.

Întrebat miercuri dacă va accepta ca Florin Cîțu să fie propunerea PNL pentru funcția de premier, Ludovic Oban a spus: „Eu am anunțat public că nu voi susține o astfel de propunere și vă spun de acum că nu voi susține nici alte propuneri pe care le consider nedemne de PNL”.

„Deja sunt cu un pas în afara PNL, ca să știți. Nu am luat dcizia pentru că încă mă agăț poate de o speranță deșartă că le poate veni mintea la cap celor care astăzi au ocupat efectiv în forță decizia în partid și voi ține cont de ceea ce spun cetățenii români și de baza PNL. E o iluzie, încă mai sper. Pe de altă parte, în momentul în care o să fiu convins că nu mai există nicio șansă ca PNL să-și respecte tradiția, valorile, credința și mai ales să respecte cetățeanul care ne-a acordat încederea, eu voi ține cont nu de o posibilă relație cu conducerea partidului și de promisiunile deșarte pe care mi le-ar putea face Iohannis sau oricine altcineva, ci de ceea ce spune cetățeanul român”, afirmă Orban.

Acesta adaugă că „Iohannis a reușit o contraperformanță greu de imaginat ca în 4 luni să distrugă nu numai coaliția și să lase România în criză, dar a reușit să discrediteze ideea de guvernare de centru-dreapta pe termen mediu și lung”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.