Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban dezvăluie ce a discutat cu Klaus Iohannis la Cotroceni: 'Președintele este un președinte implicat'

presidency.ro
Klaus Iohannis Ludovic Orban Iohannis Orban

Premierul Ludovic Orban a declarat, joi, că a discutat cu președintele Klaus Iohannis, la întâlnirea pe care cei doi și ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, au avut-o la Palatul Cotroceni despre finanțele publice și despre susținerea în PE a Adinei Vălean,candidat pentru un mandat de comisar european.

”Președintele României este un președinte implicat, care este interesat de toate problemele publice și evident că am discutat de chestiuni de interes public, adică situația finanțelor publice și, de asemenea, de procedura de audiere și de susținerea în PE a candidatului de comisar european”, a declarat Ludovic Orban.

Premierul Ludovic Orban și ministrul de Finanțe Florin Cîțu au fost chemați, joi, de președintele Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni, au declarat surse liberale, pentru MEDIAFAX. Întrevederea are loc după ce șeful Executivului a declarat că nu mai sunt bani suficienți pentru a încheia anul.

Premierul Ludovic Orban a declarat, joi, într-o conferință de presă că se va face o evaluare a necesităților, la rectificare, întrucât banii nu sunt suficienți pentru a încheia anul în domeniul sanitar.

„Evident rezultatul la rectificare va fi o evaluare a necesităților care vor fi identificate de domnul ministru împreună cu echipa. Încă nu vă putem spune care este cifra (la rectificare – n.r.). Cert este că nu sunt bani suficienți pentru a încheia anul nici pentru programe de sănătate, nici în ceea ce privește bugetul Casei”, a spus Ludovic Orban.

Acesta a fost completat de ministrul Sănătății, Victor Costache, care a spus că nu sunt bani nici pentru salarii.

Președintele ales al Comisiei Europene Ursula von der Leyen a acceptat-o miercuri pe Adina Vălean pentru a prelua funcția de comisar european pentru Transporturi, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al echipei de tranziție a Executivului UE.

Ludovic Orban a declarat că decizia de a trimite propunerile pentru funcția de comisar european a fost luată "sub imperiul urgenței", România fiind printre ultimele țări fără un comsiar european. Premierul a mai subliniat că nu consideră că a încălcat înțelegerea cu USR.

Premierul a afirmat că, în conformitate cu prevederile legale, va trimite către președinții celor două Camere ale Parlamentului solicitarea de a organiza audieri în comisiile de specialitate pentru comisarul european.

Eurodeputatul PNL Gheorghe Falcă a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că persoana nominalizată de România pentru funcția de comisar european va fi audiată în Comisia de Transporturi a Parlamentului European în ședința din 14 noiembrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.