Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban: 'Este oarecum îngrijorător că numărul de persone infectate este distribuit în aproape toată ţara'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Ludovic Orban masca

Premierul Ludovic Orban a declarat miercuri că este îngrijorător faptul că numărul de persone infectate cu noul coronavirus este distribuit în aproape toată ţara, iar o nouă etapă de relaxare după 1 iulie va veni în condiţiile în care "se înregistrează un nivel previzionat al răspândirii virusului în comunitate".

Prezent miercuri la sediul MAI, premierul a fost întrebat de jurnalişti dacă se va adopta o nouă etapă de relaxare după data de 1 iulie, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Veste mare! Anumiți români vor avea parte de beneficii uriașe

"Etapa de relaxare vine în condiţiile în care se înregistrează un nivel previzionat al răspândirii virusului în comunitate. Deocamdată, vedem că, deşi măsurile de relaxare pe care le-am luat au fost foarte prudente, relaxarea a fost făcută pe baza evaluărilor de risc epidemiologic, au fost făcute în trepte, la intervale de 15 zile, încă avem un număr mare de infectări şi ce este oarecum îngrijorător este că numărul de persone infectate este distribuit în aproape toată ţara, ceea ce înseamnă că virusul este prezent în comunitate, în aproape toate judeţele şi din cauza asta trebuie să luăm măsuri foarte rapide legate de anchetele epidemiologice, izolarea persoanelor care au intrat în contact cu persoanele care au fost diagnosticate. De asemenea, va trebui ca toate organele de control să fie mobilizate la maxim pentru a asigura respectarea regulilor impuse pentru protejarea sănătăţii oamenilor" a spus Orban.

Alte 321 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus au fost înregistrate în România de la ultima informare, ajungându-se la un total de 24.826 de îmbolnăviri, a anunţat miercuri Grupul de Comunicare Strategică.

Citește și: Cozmin Gușă prezintă ‘cifrele groazei’! ‘Nu sunt cele despre infectații cu coronavirus’

La terapie intensivă sunt internaţi 186 de pacienţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.