Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban 'explodează': Să vă prezint o mizerie prin care europarlamentarele vor fi fraudate

Euronews
Ludovic Orban

Ludovic Orban, preşedintele Forţa Dreptei, afirmă marţi că tentativa de fraudare a alegerilor din 9 iunie de către actuala putere este evidentă” şi prezintă una dintre mizeriile născocite de guvernanţi pentru a îngreuna votul unor largi categorii de cetăţeni. El acuză că ordonanţa Guvernului nu mai permite exercitarea dreptului de vot într-un mod simplu, de către cetăţenii care nu se află în localitatea de domiciliu în ziua votului, ci îngreunează exercitarea dreptului de vot instituind obligaţia de a face o cerere pentru a putea vota şi de a vota doar cu urna specială.

Orban explică strategia de fraudare

”Tentativa de fraudare a alegerilor din 9 iunie de către actuala putere este evidentă. Astăzi voi prezenta una dintre mizeriile născocite de guvernanţi pentru a îngreuna votul unor largi categorii de cetăţeni. Este vorba de cetăţenii care nu se află în localitatea de domiciliu în ziua votului. Până la alegerile din acest an ei puteau să voteze la alegerile pentru Parlamentul European pe listă suplimentară la orice secţie de votare din localitatea unde se găseau în ziua votului”, scrie preşedintele Forţa Dreptei pe Facebook.

Votul e îngreunat

Orban arată că ”Ordonanţa nu mai permite exercitarea dreptului de vot în acest mod foarte simplu, ci îngreunează exercitarea dreptului de vot instituind obligaţia de a face o cerere pentru a putea vota şi de a vota doar cu urna specială”.

”La alegerile pentru Parlamentul European au votat pe lista suplimentară peste 1,2 milioane de alegători. Cine sunt cei care votează la euoparlamentare în alte localităţi decât localitatea de domiciliu? Studenţii, cei care se află în weekend la munte, la mare sau în altă destinaţie turistică, cetăţenii care locuiesc în periurban dar şi-au păstrat buletinul de oraş, angajaţii care lucrează în alte localităţi şi nu se pot deplasa în ziua votului în localităţile de domiciliu etc. Toate aceste categorii de cetăţeni, în marea lor majoritate, nu sunt „prietenii” puterii. Din acest motiv, PSD şi PNL au conceput acest plan diabolic de a le reduce prezenţa la vot prin complicarea modalităţii de exercitare a votului pentru a reduce voturile opoziţiei”, acuză liderul Forţa Dreptei.

Continui să cer imperativ CCR să judece imediat excepţiile de neconstituţionalitate cu privire la ordonanţa de comasare invocate de Forţa Dreptei şi REPER şi admise de ÎCCJ, pentru că ar fi un grav atentat la democraţie acceptarea complice a desfăşurării unor alegeri în baza unei ordonanţe neconstituţionale. Dar, indiferent de ce va face Curtea Constituţională, îi îndemn pe românii care s-au săturat de coaliţia toxică să vină oricum la vot şi să îşi exercite dreptul de vot oricât de mult vor încerca partidele stat să îngreuneze procesul de votare. Pentru că, aşa cum „ pic cu pic se face marea”, la fel, vot cu vot se face schimbarea”, mai spune Orban.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.