Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban: 'Guvernul susţine industria auto şi investitorii care au dezvoltat capacităţi de producţie în România'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Ludovic Orban masca

Guvernul susţine industria auto şi investitorii care au dezvoltat capacităţi de producţie în România, a declarat vineri prim-ministrul Ludovic Orban.

Premierul a vizitat, vineri, la Sebeş, alături de viceprim-ministrul Raluca Turcan, fabrica Star Assembly, parte a concernului Daimler A.G.

"Semnificaţia prezenţei noastre aici este că susţinem industria auto, susţinem investitorii care au dezvoltat capacităţi de producţie. Industria auto pentru România este extrem de importantă, realizează peste 11% din Produsul Intern Brut, de asemenea, aproximativ 11% din exporturile României. Este o industrie performantă, o industrie care creează locuri de muncă bine plătite şi care oferă garanţia unui viitor cert pentru cei care lucrează în cadrul industriei auto. (...) Sigur că am abordat subiecte de interes comun, legate de dezvoltarea unui centru multimodal de transport, de dezvoltarea infrastructurii feroviare care să permită o mai bună mobilitate pentru produsele fabricate", a precizat Ludovic Orban, după vizita efectuată la fabrica Star Assembly, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Video scandalos! Cum a fost provocat ÎPS Teodosie în timpul slujbei

Premierul a adăugat că o altă temă a discuţiei a vizat "mecanisme de stimulare a vânzării pe piaţă a autoturismelor care respectă normele euro".

"Cu atât mai mult cu cât noua politică hotărâtă la nivel european, politica cunoscută sub numele de Green Deal, susţine, practic, toate aceste linii pe care le urmărim şi noi", a menţionat Orban.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.