Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban, ieșire în decor la adresa unui cunoscut politician: 'E un INTERLOP, să mă dea în judecată'

Inquam Photos / Octav Ganea
ludovic orban rusine psd

PNL va ataca la Curtea Constituţională a României (CCR) Hotărârea Parlamentului de modificare a Regulamentului Comisiei de control al activităţii SRI privind obligativitatea persoanelor de a participa la acest for dacă sunt convocate, a anunţat luni preşedintele partidului, Ludovic Orban.

"Biroul Executiv a luat decizia de a ataca la CCR Hotărârea Parlamentului de modificare a (Regulamentului - n.r.) Comisiei SRI prin care se instituie obligativitatea ca orice cetăţean care este convocat la Comisia de control al SRI să fie obligat să participe la Comisia SRI. Mi se pare o încălcare grosolană a drepturilor şi libertăţilor individuale. Comisia de control al SRI are ca misiune controlul SRI, nicidecum controlul fiecărui cetăţean. Nu putem accepta ca orice cetăţean al României să fie la cheremul bunului plac al unui interlop gen Claudiu Manda care conduce Comisia SRI, care să convoace orice fel de cetăţean al acestei ţări şi să se instituie obligativitatea pentru orice cetăţean să participe la aceste convocări cu care nu au absolut niciun fel de legătură", a declarat Orban, la finalul şedinţei conducerii PNL, care a avut loc la Palatul Parlamentului, scrie agerpres.ro.

Citește și: Eroare uriașă a PSD! Decizia care le poate puna capac

Întrebat care sunt argumentele pentru care l-a numit pe Claudiu Manda "interlop", Orban a răspuns: "Dacă nu-i convine, să mă dea în judecată.

El a susţinut că nu se poate ca printr-o hotărâre a Parlamentului să fie generate obligaţii pentru cetăţeni.

Citește și: Extrem de INTERESANT! Ce salariu va avea, de fapt, Sorin Grindeanu ca șef al ANCOM

"Este de neacceptat ca o majoritate parlamentară, încălcând drepturile şi libertăţile fundamentale ale cetăţenilor consfinţite de Constituţie, să genereze obligativitatea pentru orice cetăţean din România să se prezinte la o comisie cum este Comisia de control al SRI", a afirmat preşedintele PNL.

Orban a precizat că liberalii vor prezenta în câteva zile motivaţia privind atacarea la CCR a acestei hotărâri a Legislativului.

Citește și: Premierul Mihai Tudose îi întinde o mână de ajutor omului scos din joc de Liviu Dragnea! Funcția pe care i-o pregătește .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.