Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban îi ia apărarea lui Lucian Bode: 'Nu are niciun fel de răspundere. Nu cred că pe un accident se poate lua o decizie pe mandatul de ministru'

Inquam Photos / Octav Ganea
Ludovic Orban

Lucian Bode nu a are niciun fel de răspundere: nu a fost la volan, nu a impus ritmul de deplasare și nu se pune problema schimbării din funcție, spune premierul Ludovic Orban.

„Trebuie să cunoașteți legislația în domeniu, trebuie să cunoașteți activitatea dlui Bode, care rareori a apelat la transportul cu mașina SPP. El a utilizat mașina de la Ministerul Transporturilor. Atunci când ești într-o mașină SPP comunici doar destinația și ora la care trebuie să ajungi. Demnitarul nu are nicio putere de a dicta echipei SPP viteza și conduita în trafic”, spune Ludovic Orban, relatează Mediafax.

Premierul arată că Lucian Bode este un om extrem de serios, care nu a abuzat de funcție.

„Din punctul meu de vedere nu cred că... eu cred că activitatea unui ministru trebuie evaluată după rezultate, iar rezultatele se văd, sunt vizibile. (...) Am avut o discuție cu dl. Bode. Nu am discutat despre schimbare. Nu are niciun fel de răspundere: nu a fost la volan, nu a impus ritmul de deplasare, nu a avut practic niciun fel de răspundere directă în acest eveniment. Nu cred că pe un accident se poate lua o decizie pe mandatul de ministru”, adaugă premierul.

Ministrul Transportului, Lucian Bode, spune că a comunicat SPP că nu se grăbește, iar în momentul accidentului se afla pe bancheta din spate, unse se odihnea: „Regret nespus acest incident”.

O filmare a unui motociclist aflat în trafic arată cum o maşină în care se afla ministrul Transporturilor a circulat pe contrasens pentru a depăşi o porţiune aglomerată, deşi depăşirea nu este permisă în zona respectivă. Ulterior a lovit frontal un autoturism care a venit din sens opus.

Accidentul a avut loc pe DN7, în zona localităţii Drăganul din judeţul Argeş.

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, nu se afla la volan în momentul accidentului din județul Argeș, afirmă premierul Ludovic Orban. El spune că Poliția trebuie să verifice exact circumstanţele.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.