Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban îl ceartă pe Liviu Dragnea: 'E o obrăznicie. Nu îi e rușine?'

Inquam Photos / George Calin
ludovic orban

Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că este "o obrăznicie" din partea lui Liviu Dragnea să propună eliminarea pragului de participare la referendum, necesar validării, iar afirmațiile liderului PSD sunt un pretext ca să ascundă faptul că oamenii nu au votat din cauza acestuia, scrie Mediafax.

"Nu îi e rușine lui Dragnea? Au mai coborât pragul de validare de la 50% la 30%, cu un obiectiv foarte clar urmărit, acela de a îl demite mai ușor pe Președintele României, pentru că ei știu că niciodată nu vor avea șansa să câștige alegerile pentru funcția de președinte. E o obrăznicie din partea lui să se facă că nu înțelege că de fapt foarte mulți români care susțineau familia tradițională nu au venit la vot pentru că au perceput că este referendumul lui Dragnea și că de fapt prin modul în care s-a pus întrebarea Dragnea urmărește să modifice Constituția", a afirmat Ludovic Orban, la finalul Biroului Politic Național al PNL care a avut loc, joi la Parlament.

Acesta a precizat că deși a fost un fake new faptul că Dragnea ar vrea să modifice Constituția în interes personal, aceste informații au determinat oamenii să nu mai participe la referendum.

"Sigur, un fake news care nu avea nicio bază reală, dar care a prins să modifice Constituția în interes personal și foarte mulți nu s-au prezentat la vot pentru că au considerat că acest referendum ese o mânărie a lui Liviu Dragnea. Dacă mai vorbești despre prag la referendum, după ce ai coborât o dată de la 50% la 30% mi se pare o glumă proastă", a completat Orban.

Citește și: Traian Băsescu, declarație - spectacol în Parlament pe tema exploatării gazelor din Marea Neagră .

La rândul său, prim-vicepreședintele PNL Mircea Hava a afirmat că ar trebui să se revină la pragul de 50% plus 1.

"Unii politicieni făcuți peste noapte găsesc scuze. Pragul este mic 30% la un referendum. Un referendum este altceva decât o alegere, că îți alegeri primarul sau parlamentarul. Referendumul schimbă mentalități. Cel puțin 51% ar trebui să fie pragul. Și din ăștia câți votează atâția votează. Poate ar trebui să fie 51% și 50+1 să voteze. Nu poți face un referendum cu 10 oameni. Chiar este o imbecilitate să spui așa ceva", a declarat Hava, la finalul BPN al PNL.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri, că ar fi nevoie de un referendum fără prag pentru ca rezultatul să fie cu adevărat voința majorității.

"Nu trebuie să o justific eu (slaba prezenţă la vot la referendum - n.r.). Toţi ştim că sunt milioane de români în afara ţării şi care au drept de vot, dar acest cvorum, ideea de cvorum - că este 30%, 50% - se dovedeşte încă o dată că diminuează sau inhibă prezenţa la vot dintr-un motiv foarte simplu: cei care sunt împotriva întrebării, indiferent care ar fi aceea, au la îndemână un mijloc care este pedepsit de lege, dar nimeni nu îl aplică, şi anume boicotul referendumului respectiv. Eu am spus în mai multe rânduri, de-a lungul anilor, chestia asta. În momentul în care ar fi un referendum fără prag, automat s-ar mări numărul de prezenţă, pentru că cei care sunt împotriva întrebării vin şi spun <>", a spus Dragnea.

Citește și: Traian Băsescu, declarație - spectacol în Parlament pe tema exploatării gazelor din Marea Neagră .

Biroul Electoral Central a anunțat, luni, rezultate ale referendumului pentru familie, după centralizarea a 19.040 secții de votare. Pentru redefinirea familiei au votat 91,56%, iar împotrivă 6,47% din cei prezenți la urne. Un procent de 21,10% de persoane s-au prezentat la urne, însemnând 3.857.308 din cei 18.279.011 de alegători. Astfel, pragul legal de prezență de 30% necesara validării referendumului nu a fost atins.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.