Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Ludovic Orban îl URECHEAZĂ pe Cătălin Predoiu: 'Ne-am asumat ABROGAREA recursului compensatoriu'

Inquam Photos / Octav Ganea
Catalin Predoiu

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a declarat, joi, că Ministerul Justiţiei va susţine, în Parlament, acele propuneri legislative care să conducă la abrogarea recursului compensatoriu în forma actuală, deși PNL susținea că va abroga legea când va ajunge la guvernare, prin hotărâre de guvern.

Ludovic Orban și-a urecheat ministru de Justiție în public, în timpul ședinței de guvern și i-a transmis că abrogarea recursului compensatoriu trebuie făcută cât mai repede.

Citește și: Cum și-a PROCURAT Ana Birchall o ‘AUDIENȚĂ’ la Papa Francisc și cum și-a cumpărat o medalie de argint

”Aş vrea să spulber orice fel de îndoială privind programul de guvernare al PNL în domeniul Justiţiei, referitor la recursul compensatoriu. Printre obiectivele specifice se numără revizuirea legislaţiei privind regimul eliberărilor condiţionate, respectiv recursul compensatoriu, şi întărirea capacităţilor instituţiilor de ordine şi siguranţă publică pentru prevenirea şi combaterea infracţionalităţi.”, a declarat Ludovic Orban.

Premierul a precizat că, la măsuri urgente, se află ”avizarea proiectului de lege pentru abrogarea recursului compensatoriu şi consolidarea serviciului de probaţiune pentru monitorizarea condamnaţilor eliberaţi condiţionat”.

Citește și: Cătălin Predoiu, despre schimbarea legilor justiției: ‘Avem în vedere alte trei priorități’

”În mod evident, vom găsi cea mai bună soluţie pentru a genera abrogare prevederilor din recursul compensatoriu care au pus în pericol viaţa, integritatea, bunurile personale ale cetăţenilor români, prin eliberarea înainte de termen a unor condamnaţi, în special a celor condamnaţi pentru infacţiuni grave, astfel încât să nu mai perecliteze viaţa şi siguranţa cetăţenilor”, a mai spu premierul.

"În plan juridic, în Parlament vom susţine acele propuneri legislative care să conducă la abrogarea acestui tip de recurs compensatoriu şi înlocuirea cu un sistem care să permită beneficiul unei astfel de măsuri în condiţiile de control asupra aplicării legii şi în condiţiile în care nu punem în pericol siguranţa publică", a spus Predoiu, într-o conferinţă de presă la sediul MJ.

Citește și: Banii cheltuiți de candidați în campania pentru alegerile prezidențiale- Cine conduce topul

El a spus că reprezentanţii ministerului vor avea discuţii cu CEDO, astfel încât să se evite declanşarea unui lanţ de condamnări împotriva României şi a afirmat că există grupuri de lucru care lucrează pentru găsirea formulelor tehnice care să nu nască neconstituţionalităţi sau discriminări între subiecţii aplicării legii.

"O abrogare peste noapte a recursului compensatoriu, fără a pregăti toate aceste planuri, inclusiv discuţiile cu CEDO şi măsuri de extindere a capacităţii penitenciare, ar conduce la efecte colaterale poate mai severe decât cele din prezent. În acelaşi timp, Guvernul şi-a asumat o obligaţie în cadrul negocierilor politice cu alte partide atunci când s-a obţinut votul de învestitură de a nu apela la Ordonanţe de Urgenţă în domeniul Justiţiei", a mai spus Predoiu.

Citește și: Bombă de presă! O cunoscută jurnalistă, angajată de Guvernul Orban .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.