Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban intră la rupere: 'Îi solicit lui Florin Cîțu să le ceară scuze cetățenilor români și ar trebui să își ceară scuze și față de mine'

Captura foto B1TV
Ludovic Orban

Președintele PNL Ludovic Orban reacționează după ieșirea publică a lui Florin Cîțu, solicitându-i ca la următoarea declarație publică să le ceară scuze cetățenilor români pentru „că nu a avut curajul și onestitatea să îi informeze despre acest episod întunecat din viața lui”. „Și ar trebui să își ceară scuze și față de mine, că nu mi-a mărturisit niciodată că a fost condamnat penal”, mai spune liderul PNL.

„Îi solicit colegului meu Florin Cîțu ca, în următoarea declarație publică, să le ceară scuze cetățenilor români că nu a avut curajul și onestitatea să îi informeze despre acest episod întunecat din viața lui.
Și ar trebui să își ceară scuze și față de mine, că nu mi-a mărturisit niciodată că a fost condamnat penal pentru conducerea autoturismului sub influența alcoolului, în toate discuțiile pe care le-am avut atunci când a obținut susținerea mea pentru cele mai importante funcții în stat”, scrie Ludovic Orban pe Facebook.

Premierul Florin Cîțu a povestit sâmbătă, într-o conferință de presă, episodul petrecut în urmă cu peste 20 de ani în Statele Unite, când a fost prins beat la volan. El a spus că venea de la ziua colegului de cameră și că a trebuit să-și vândă mașina și să facă un împrumut ca să plătească datoriile în urma aventurii.

"Era sâmbătă, era 3 decembrie (ziua de 3 decembrie 2000 a fost într-o duminică - n.r.). Fusese ziua colegului meu de cameră, de acolo veneam. Am băut cât să depășesc limita legală", a declarat Florin Cîțu sâmbătă.

El a spus că a băut bere la ocazia respectivă, dar nu a putut preciza câte, la întrebarea jurnaliștilor: "Nu pot să duc 7-8 beri".

În continuare, Florin Cîțu a povestit că a recunoscut imediat că a băut alcool și că a respectat legile statului Iowa, unde a avut loc incidentul.

Premierul a mai arătat că aventura l-a costat mult: "Am plătit tot ce a trebuit să platesc. A trebuit să-mi vând mașina și m-am împrumutat la o bancă. Am plătit avocatul".

El a dat astfel de înțeles că doar banii primiți pe mașină, 1.500 de dolari, nu au fost de ajuns: "Era veche, nu făcea mulți bani".

El a mai adăugat că raportul toxicologic întocmit a fost "exclusiv despre alcool" și că nu-și aduce aminte dacă i-au fost puse cătușe.

Premierul a mai afirmat că a urmat apoi niște cursuri obligatorii pentru cei care au fost prinși cu alcool la volan și a precizat că o astfel de faptă nu este considerată infracțiune ca la noi și că nu a avut nicun drept suspendat. Florin Cîțu a precizat că, după un an s-a angajat la Banca Națională a Noii Zeelande și nu a avut niciun fel de problemă din cauza episodului din SUA.

Premierul Florin Cîţu a confirmat miercuri că, în urmă cu 20 de ani, a fost amendat în Statele Unite pentru că a condus sub influenţa alcoolului, subliniind că a fost o greşeală pentru care a plătit foarte scump.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.