Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban, în linie dreaptă pentru șefia PNL: Majoritatea organizațiilor îl susțin

ludovic orban

Majoritatea organizaţiilor judeţene ale PNL şi-au declarat susţinerea pentru Ludovic Orban la şefia partidului, la congresul de sâmbătă urmând să fie desemnat, prin votul delegaţilor, candidatul care va câştiga funcţia de preşedinte al liberalilor. 

Preşedinţia PNL este disputată de Ludovic Orban, cu moţiunea "Partidul Naţional Liberal - Forţa Dreptei" şi Cristian Buşoi, cu moţiunea "PNL - partidul viitorului. Pentru o Românie dreaptă, echilibrată şi puternică!". 

Pentru funcţia de preşedinte al PNL şi-a depus candidatura şi Viorel Cataramă, dar moţiunea sa, intitulată "Politica naţională - Calea liberală", nu a întrunit condiţiile statutare pentru a fi spusă dezbaterii şi votului în cadrul Congresului PNL, întrucât nu a fost validată de Comitetele Directoare Judeţene din cel puţin 10 filiale ale partidului.

Mircea Geoană, despre criza din PSD: 'Ambele tabere au o vină'


* MUREŞ 

Preşedintele PNL Mureş, senatorul Cristian Chirteş, a declarat joi, pentru AGERPRES, că organizaţia judeţeană nu a impus delegaţilor la Congresul Partidului Naţional Liberal pe cine anume să voteze, însă el îl va susţine pe Cristian Buşoi. 

"Eu, personal, îl susţin pe Cristian Buşoi, de fapt şi candidez ca membru în Biroul Executiv al PNL, în echipa acestuia. PNL Mureş nu va avea un vot comun, eu nu am impus un vot imperativ cuiva cu cine va vota, e libertatea fiecăruia să gândească pe cine vede ca viitor preşedinte. PNL Mureş va avea 89 de delegaţi la Congres", a precizat Cristian Chirteş. 

Preşedintele PNL Târgu Mureş, Ovidiu Moldovan, a anunţat că îl va vota tot pe Cristian Buşoi la şefia Partidului Naţional Liberal. 

* GIURGIU 

Preşedintele organizaţiei judeţene a PNL Giurgiu, Marin Anton, a declarat joi, în cadrul unei conferinţe de presă că echipa de la Giurgiu va fi în echipa câştigătoare şi numele celui pe care liberalii giurgiuveni îl susţin la preşedinţia partidului începe cu litera "O". 

"În ceea ce priveşte Congresul şi Consiliul Naţional al PNL, pentru că sunt două evenimente, aşa cum am promis, chiar dacă unii nu ne-au dat în tabăra câştigătoare, echipa PNL de la Giurgiu va fi în echipa câştigătoare... Cred că ştiu cine va câştiga, cine va fi preşedinte... Numele celui pe care îl susţinem începe cu "O" şi se termină cu "rban", are baza partidului mai puternică, în primul rând ca discurs", a declarat Marin Anton. 

Delegaţia de la Giurgiu va avea 62 de membri la Congresul PNL. 

* SLATINA 

Preşedintele PNL Olt, Ion Moisescu, a afirmat miercuri, într-o conferinţă de presă, că filiala liberală din judeţul Olt îl susţine pe Ludovic Orban pentru preşedinţia partidului. 

Moisescu a mai anunţat că delegaţii PNL Olt la Congresul partidului, ce se va desfăşura în perioada 17-18 iunie, vor susţine candidatura deputatului de Olt Gigel Ştribu pentru o funcţie de vicepreşedinte regional al PNL.

Cât de bogată este Gabriela Firea, primarul General al Capitalei


"Pe 17 iunie vom avea Congresul, în cadrul căruia cei 5.000 de delegaţi vor alege preşedintele. (...)Organizaţia judeţeană Olt va susţine pe candidatul Ludovic Orban, un om, un coleg, care de zeci de ani de zile a fost foarte aproape alături de noi. Indiferent că a avut probeleme în 2016, indiferent că a avut mai mult localităţi de vizitat în diverse campanii, Ludovic a zis prezent totdeauna. Şi noi trebuie să întoarcem acest respect pe care ni l-a arătat de-a lungul timpului. (...) Delegaţia Olt va susţine candidatura pentru un post de vicepreşedinte regional a domnului Gigel Ştirbu", a spus Moisescu. 

El a menţionat că delegaţia PNL Olt la acest Congres va fi formată din 92 de persoane. 

* CLUJ 

Preşedintele PNL Cluj, europarlamentarul Daniel Buda, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, că organizaţia pe care o conduce nu va susţine pe cineva anume la preşedinţia PNL şi că fiecare delegat va vota cum va crede de cuviinţă. 

"Biroul politic a luat decizia - singura, în opinia mea, legală şi statutară - ca fiecare membru al delegaţiei să voteze conform propriei conştiinţe, după ce va asculta prezentarea moţiunilor la congres", a subliniat Daniel Buda. 

Pe 14 mai, PNL Cluj a hotărât să nu susţină în mod expres niciunul dintre candidaţii la preşedinţia partidului, lăsând această decizie la aprecierea delegaţilor care vor vota pe 17 iunie. 

''Biroul Politic Judeţean al PNL Cluj, reunit astăzi, 14 mai, în şedinţă statutară, a hotărât, cu unanimitate de voturi, ca la Congresul PNL din 17 iunie să nu existe un mandat expres pentru delegaţi în sensul susţinerii uneia dintre moţiunile depuse spre a fi supusă votului, lăsând această decizie la aprecierea acestora. Eventualele semnături ale unor membri ai PNL Cluj pentru susţinerea unei moţiuni vor fi realizate strict în nume personal şi nu vor angaja în niciun fel poziţia întregii filiale'', se arăta într-un comunicat al PNL Cluj. 

Liberalii clujeni vor fi reprezentaţi la Congresul PNL de aproximativ 190 de delegaţi. 

* SUCEAVA 

Filiala PNL Suceava va avea cea mai mare reprezentare la congresul partidului de sâmbătă în cadrul căruia va fi aleasă noua conducere centrală. 

Liderul judeţean al PNL Suceava, a declarat presei, miercuri, că delegaţia suceveană pentru congresul PNL ce se va desfăşura la Romexpo este formată din 202 persoane care merg la Bucureşti ''cu gândul ca PNL să-şi găsească un drum şi o cadenţă nouă'' şi, totodată, ''aşteaptă o dinamizare în activitatea partidului''. 

Flutur a spus că îşi doreşte ''un PNL mai puternic în opoziţie, pentru a sancţiona derapajele PSD şi abaterile de la programul de guvernare''. 

Flutur, care nu şi-a exprimat susţinerea pentru vreun candidat la şefia partidului, a menţionat că Suceava are pe liste un candidat pentru o funcţie de vicepreşedinte pentru Regiunea de Nord Est, respectiv deputatul Ioan Bălan, funcţie pe care o deţine şi în prezent. 

În timpul campaniei interne din partid, Bălan şi-a exprimat susţinerea pentru Ludovic Orban în câştigarea preşedinţiei naţionale a PNL. 

"Aşteptăm o dinamizare a acţiunilor PNL imediat după Congres şi vom sancţiona prompt derapajele PSD şi abaterile de la programul de guvernare. S-au strâns prea multe nemulţumiri ale oamenilor în cele şase luni de guvernare, dezamăgiri, decepţii, iar PNL are obligaţia să sancţioneze aceste derapaje şi să vină cu soluţii", a spus Flutur. 

* SIBIU 

Liberalii sibieni îl susţin pe Ludovic Orban pentru şefia Partidului Naţional Liberal (PNL), a declarat miercuri, pentru AGERPRES, prim-vicepreşedintele organizaţiei judeţene, Daniela Cîmpean. 

"Majoritatea membrilor din Colegiul Director Judeţean din PNL Sibiu au votat că îl susţin pe Ludovic Orban. La Sibiu au fost prezenţi toţi cei trei candidaţi şi şi-au susţinut moţiunile, după care s-a votat", a precizat Daniela Cîmpean. 

Preşedintele interimar al PNL şi liderul PNL Sibiu, Raluca Turcan a anunţat la începutul lunii iunie, când Ludovic Orban şi-a prezentat moţiunea la Sibiu, că îl susţine pe acesta. 

"Două sunt direcţiile PNL pe care eu le voi susţine pentru a completa moţiunea lui Ludovic Orban: "Structurarea unei opoziţii eficiente faţă de PSD (...) Parteneriatul cu Preşedintele României (...)", a scris Raluca Turcan, într-o postare pe pagina sa de socializare. 

* GORJ 

Filiala PNL Gorj îl susţine pe Ludovic Orban la funcţia de preşedinte al formaţiunii politice, decizia fiind luată prin vot secret în cadrul şedinţei Colegiului Director Judeţean. 

Purtătorul de cuvânt al PNL Gorj, Denisa Şuţă, a precizat, pentru AGERPRES, că la Congresul PNL vor participa 79 de delegaţi din partea organizaţiei judeţene. 

"Filiala Gorj a PNL susţine moţiunea Ludovic Orban. Această decizie a fost luată prin vot secret, în cadrul şedinţei Colegiului Director Judeţean. Membrii CDJ au votat cu un singur împotriva moţiunii propuse de Ludovic Orban. La Congresul care va avea loc pe 17 şi 18 iunie, la Romexpo, PNL Gorj are 79 de delegaţi. Preşedintele PNL Gorj, Dan Vîlceanu, candidează pentru funcţia de membru în Biroul. Politic Naţional al PNL", a precizat Denisa Şuţă. 

Preşedintele PNL Gorj, deputatul Dan Vîlceanu, a afirmat că PNL are nevoie de un lider care "care să unească membrii de partid". 

"Îl susţin pe Ludovic Orban, ca de altfel toţi colegii mei, am avut un vot secret şi o singură persoană a votat altfel decât pentru Ludovic Orban. La Gorj, votul a fost de 66 de voturi pentru Ludovic Orban şi unul pentru Viorel Cataramă. Pot spune că vom merge la Congres susţinându-l 100% pe Ludovic Orban. De ce Ludovic Orban? Pentru că eu cred că partidul are nevoie de un lider în acest moment, care să unească membrii de partid şi acest lucru este posibil numai dacă liderul este un om recunoscut în partid, un om care a fost alături de acest partid întotdeauna şi vreau să vă spun că nu cred că există în partid în momentul aceasta o persoană care să cunoască atât de bine membrii de la toate nivelurile cum este Ludovic Orban", a menţionat, pentru AGERPRES, Dan Vîlceanu. 

* GALAŢI 

PNL Galaţi va avea o delegaţie formată din 100 de membri la Congresul partidului şi îl va susţine pe Ludovic Orban pentru funcţia de preşedinte al formaţiunii politice, a anunţat, pe 7 iunie, senatorul George Stângă. 

De asemenea, pe 18 iunie, la Consiliul Naţional de Coordonare, vor fi 40 de delegaţi gălăţeni, care-l vor susţine pe deputatul Victor Paul Dobre pentru funcţia de vicepreşedinte regional pentru Regiunea Sud-Est. 

"Congresul PNL va avea loc pe 17 iunie. În prima zi se va alege doar preşedintele PNL şi vor participa 5.000 de persoane, iar pentru a doua zi este convocat Consiliul Naţional de Coordonare şi la acest eveniment vor participa 2.000 de persoane. PNL Galaţi are un candidat pentru funcţia de vicepreşedinte regional în cadrul Biroului Politic Naţional, acest candidat este domnul Victor Paul Dobre", a menţionat liderul liberalilor gălăţeni. 

* BOTOŞANI 

Delegaţii filialei judeţene Botoşani a Partidului Naţional Liberal (PNL) va susţine, la Congresul PNL din 17 iunie, moţiunea propusă de Ludovic Orban, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, preşedintele filialei, senatorul Costel Şoptică. 

Potrivit acestuia, decizia de a-l susţine pe Orban a fost luată cu unanimitate de voturi în partid, după ce au fost supuse dezbatere moţiunile tuturor celor trei candidaţi. 

'Am consultat baza partidului, am supus la vot toate cele trei moţiuni şi, în urma votului, asta a reieşit. Asta îşi doresc membrii de partid din Comitetul Director Judeţean Botoşani', a afirmat Şoptică. 

La congresul din 17 iunie, filiala din Botoşani va fi reprezentată de 112 delegaţi. 

* HARGHITA 

Delegaţii organizaţiei PNL Harghita, la congresul pentru alegerea preşedintelui partidului, vor vota după cum le va dicta conştiinţa, întrucât niciuna dintre moţiunile candidaţilor nu a întrunit numărul majoritar de voturi, în şedinţa Comitetului Director Judeţean. 

Iniţial, PNL Harghita a anunţat, printr-un comunicat de presă, că îl va susţine pe Cristian Buşoi la preşedinţia partidului, în urma unei hotărâri a Biroului Politic Judeţean, dar ulterior membrii Comitetului Director Judeţean nu au putut lua o decizie unanimă în acest sens. 

Liderul PNL Harghita, Sebastian Buzilă, a precizat joi, pentru AGERPRES că, drept urmare, fiecare dintre cei 24 de delegaţi la congres va vota după cum îi dictează conştiinţa. 

"Va vota fiecare după cum îi dictează conştiinţa. (...) Am avut o şedinţă în care, la vot, în Comitetul Director Judeţean, a ieşit 13 voturi - Cristian Buşoi, 13 voturi - Ludovic Orban şi 2 voturi - Viorel Cataramă. Prin urmare, nu a fost o decizie unanimă sau majoritare şi vom vota fiecare după cum îi dictează conştiinţa', a declarat preşedintele PNL Harghita. 

* TULCEA 

Cei 83 de membri ai delegaţiei tulcene care va participa la Congresul naţional al PNL îl vor vota pe Ludovic Orban la conducerea partidului, a declarat pentru AGERPRES, preşedintele organizaţiei judeţene a PNL, Ştefan Ilie. 

"Comitetul de coordonare judeţean a supus votului moţiunile candidaţilor la preşedinţia partidului. În urma centralizării voturilor, Ludovic Orban a obţinut 40 de sufragii pentru şi 2 contra, iar Cristian Buşoi a obţinut trei voturi pentru şi 39 contra. În acest context, mandatul delegaţiei tulcene este de a-l susţine pe Ludovic Orban la conducerea PNL", a afirmat preşedintele Ilie. 

La şedinţa Consiliului naţional al PNL care va avea loc duminică, potrivit sursei citate, vor participa 33 din cei 83 de liberali tulceni. Unul dintre ei, deputatul George Şişcu, va candida pentru un post de membru în Biroul Permanent al PNL. 

* SATU MARE 

Organizaţia judeţeană a PNL Satu Mare îl susţine pe Ludovic Orban pentru preşedinţia partidului, a anunţat preşedintele filialei judeţene, Adrian Albu, în urma unei întâlniri în care au fost prezentate moţiunile candidaţilor. 

"Noi suntem susţinătorii moţiunii domnului Ludovic Orban, aici a avut loc un comitet director judeţean la care au fost prezenţi toţi cei care sunt preşedinţi de organizaţii locale din Satu Mare, membrii biroului judeţean şi cea mai mare parte a delegaţiilor la congres", a spus Albu. 

Anunţul a fost făcut după o întâlnire a delegaţilor cu reprezentanţii candidaţilor de la Bucureşti, care au prezentat moţiunile. 

* ALBA 

Liberalii din Alba îl susţin pe Ludovic Orban la preşedinţia partidului, acesta primind aproape în totalitate voturile membrilor Colegiului Director Judeţean în şedinţa care a analizat moţiunile celor trei candidaţi. 

Astfel, din cele 75 de voturi, 73 au fost acordate în favoarea lui Ludovic Orban. Viorel Cataramă a fost votat de două persoane, iar Cristian Buşoi nu a primit niciun vot. 

În consecinţă, PNL Alba a stabilit ca la congresul din iunie organizaţia judeţeană va susţine moţiunea lui Ludovic Orban. 

De altfel, încă din mai, Biroul Politic Judeţean al PNL Alba a stabilit în unanimitate să-l sprijine pe Orban pentru preşedinţia partidului. 

* HUNEDOARA 

Organizaţia judeţeană PNL Hunedoara îl susţine la funcţia de preşedinte al partidului pe Ludovic Orban, acesta fiind apreciat ca un liberal autentic, bun organizator şi cu o relaţie foarte bună cu primarii liberali, a declarat preşedintele PNL Hunedoara, deputatul Lucian Heiuş. 

"Moţiunea susţinută de organizaţia judeţeană PNL Hunedoara este cea a lui Ludovic Orban. Este o decizie corectă. Pentru situaţia în care este astăzi PNL, Ludovic Orban este cea mai bună variantă de preşedinte dintre cei trei care şi-au depus intenţia de a candida: este un liberal autentic, cu vechime mare în partid, care a dovedit de-a lungul anilor un ataşament la valorile liberale şi de dreapta", a arătat preşedintele PNL Hunedoara. 

Potrivit acestuia, Ludovic Orban este un bun organizator, "un om apropiat de baza partidului" şi care are o relaţie foarte bună cu primarii liberali. 

"Este un om care a dovedit că poate să fie port-drapelul PNL în perioada următoare", a conchis deputatul Lucian Heiuş. 

Organizaţia PNL Hunedoara va fi reprezentată la congresul partidului de către 100 de delegaţi. 

* ARAD 

Organizaţia judeţeană PNL Arad îl susţine la funcţia de preşedinte al partidului pe Ludovic Orban, acesta fiind apreciat ca un liberal autentic, a declarat pentru AGERPRES, prim-vicepreşedintele PNL Arad, Iustin Cionca, preşedinte al Consiliului Judeţean Arad. 

"Organizaţia PNL Arad va susţine la congresul de sâmbătă moţiunea lui Ludovic Orban - "Forţa Dreptei". Apreciem că, pentru situaţia în care se află astăzi PNL, Ludovic Orban este cea mai bună variantă de preşedinte dintre cei trei care şi-au anunţat intenţia de a candida la această funcţie. Ludovic Orban este, în opinia noastră, un liberal autentic. Mai mult, are o mare vechime în partid şi a dovedit întotdeauna ataşament la valorile liberale şi de dreapta', a afirmat prim- vicepreşedintele PNL Arad. 

Potrivit lui Cionca, Aradul, una dintre cele mai puternice filiale liberale din ţară merge unit la congres, pentru a alege noul preşedinte al PNL. 

"Am încredere că, după finalizarea alegerilor interne PNL, vom începe adevărata reconstrucţie de care este nevoie în interiorul partidului', a adăugat Iustin Cionca, prim- vicepreşedinte al PNL Arad. 

Organizaţia PNL Arad va fi reprezentată la congresul partidului de o delegaţie alcătuită din 161 de persoane. 

De menţionat că Gheorghe Falcă, preşedintele PNL Arad, şi-a anunţat intenţia de a candida pentru una din funcţiile de vicepreşedinte al PNL urmând ca, dacă va fi ales, să răspundă de zona de Vest a ţării. 

* MARAMUREŞ 

Preşedintele PNL Maramureş, Ionel Bogdan a declarat, joi, pentru AGERPRES că, organizaţia judeţeană va susţine la Congresul Naţional al PNL moţiunea Buşoi. 

"Filiala din Maramureş, susţine moţiunea Buşoi, iar argumentul e unul foarte simplu şi se bazează pe experienţa acestuia, dar şi pe faptul că eu, personal am lucrat o perioadă de timp alături de Cristian Buşoi. Consider fără nicio reţinere că viitorul nostru liberal se bazează pe oamenii care au dobândit o anumită experienţă politică", a spus Ionel Bogdan. 

Totodată, liderul PNL Maramureş a precizat pe pagina sa de socializare că va candida pentru un post în BEX al PNL la alegerile care vor desemna noua conducere a partidului. 

"Mi-am depus candidatura pentru poziţia de membru în Biroul Executiv Naţional al PNL. Cred într-o echipa puternică, unită, dedicată reconstrucţiei partidului", a afirmat Ionel Bogdan, anunţând candidatura sa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.