Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Ludovic Orban, atacuri în plen către opoziție: 'A trebuit să venim noi la guvernare'

Inquam Photos / George Calin
orban parlament orban masca

Premierul Ludovic Orban a declarat, luni, în plenul Camerei Deputaţilor, la Ora prim ministrului, că restricţiile de activităţi în domeniul economic au fost determinate de riscul la adresa vieţii şi sănătăţii oamenilor:

  • Restricţiile de activităţi în domeniul economic care au fost impuse de autorităţi au fost determinate de riscul la adresa vieţii şi sănătăţii oamenilor, iar aceste restricţii, spre deosebire de alte ţări, au fost restricţii limitate. Cea mai mare parte a companiilor din România, cea mai mare parte a domeniilor de activitate au rămas în funcţiune. Asta se vede din datele apărute pe primul trimestru. Nu am oprit niciun şantier şi asta se vede în structura creşterii economice pentru investiţiile publice
  • Datele arată că pe primul trimestru, România a înregistrat cea mai mare creştere economică. Situaţia economică în România este pe departe de a fi atât de gravă
  • Punem la punct o schemă foarte amplă de susţinere a schemei de investiţii. Atât în sectorul public, nu a existat niciodată, în România, un proiect atât de ambiţios cum este proiectul nostru, în care vrem să alocăm sume uriaşe pentru investiţii publice în infrastructură, de transport, energetică, sanitară
  • Nu a existat un proiect ambiţios în care să alocăm sume uriaşe pentru infrastructură, de transport, energetică, sanitară. A trebuit să venim noi la guvernare pentru a semna contractele de finanţare pe spitalele regionale”, a afirmat Ludovic Orban.
  • Apropo de infrastructura sanitară, a trebuit să venim noi la guvernare ca după cinci ani de bătut pasul pe loc, în nici şase luni, noi să semnăm contractele de finanţare prin spitalele regionale. Nu vă mai spun de alte şi alte procedure de investiţii în infrastructura de transport, care au fost blocate până în momentul de faţă
  • Prim-ministrul a anunţat că, în săptămâna aceasta, Guvernul pune la punct o schemă de garantare pentru companii care nu pot să se adreseze IMM-invest şi afirmă că aproape 5 milioane de credite sunt aprobate. „Scheme de garantare a creditului între companii, pentru a fluidiza fluxul de bani între companii şi a bloca mecanismul pe care o companie bolnavă poate afecta toate companiile în lanţ (...) schemă de ajutor de stat pentru investiţiile Greenfield”, a explicat el.
  • Şeful Executivului spune că Guvernul a identificat aproape două miliarde de euro, în momentul de faţă „pentru a genera programe de susţinere a întreprinderilor mici şi mijlocii”, prin proiecte de investiţii, şi 300 de milioane de euro „capital de lucru pentru repornirea companiilor care au fost afectate”.
  • El a menţionat instiuirea unui fond de investiţii pe modelul polonez. „La fel trebuie să facem şi noi, managementul să fie asigurat de oameni care ştiu să aloce resursele financiare. Ne gândim la scheme de ocupare, programe ample de ocupare a forţei de muncă disponibilizate. 800 de mii de români caută loc de muncă şi să folosim toate instrumentele pentru a susţine plata salariilor pentru cei care reangajează pe cei din somaj tehnic sau pe cei care caută un loc de muncă”, a indicat prim-ministrul.

Premierul a fost chemat, luni, la „Ora prim-ministrului”, în Parlament, la iniţiativa Pro România, pentru a prezenta planul de relansare economică, în urma efectelor negative ale crizei produse de COVID-19.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.