Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban JOACĂ tare: anunță că va provoca alegeri anticipate, dacă trece moțiunea de cenzură a PNL

tvrnews.ro
ludovic orban

Ludovic Orban a declarat că după moțiunea de cenzură PNL va încerca să provoace alegerile anticipate, indifirent dacă va exista un guvern tranzitoriu sau nu, după căderea Cabinetului Dăncilă.

„Am spus foarte limpede că PNL e pregătit în orice moment să își asume guvernarea, Preferăm ca acest lucru să se producă după alegeri anticipate. Alegeri anticipate și punem în loc un parlament legitim care să permită o majoritate pro democratică”, a afirmat Ludovic Orban, miercuri seara, la Digi 24.

Citește și: Anunț în toiul nopții al lui Alexandru Cumpănașu! Ce va înființa – Proiectul prezentat azi

Întrebat dacă pentru a fi alegeri anticipate este adevărat că trebuie să așteptăm până la cele locale de anul viitor, liderul PNL a răspuns: Nu e adevărat. Există o procedură constituțională care permite președintelui României să dizolve Parlamentul. Cum cine guvernează țara? Guvernul care există la căderea moțiunii de cenzură. Există și această posibilitate (un guvern de tranziție – n.r.), e o chestiune care depinde de poziționarea actorilor politici”.

Chestionat dacă, în cazul căderii Guvernului prin moțiune de cenzură, nu va fi premier, Ludovic Orban a replicat: „Premier va fi candidatul partidului care va câștiga alegerile. După moțiunea de cenzură noi vom încerca să provocăm alegeri anticipate, indiferent cu un guvern tranzitoriu. Fie fără, dacă nu se poate ajunge la acest acord politic. Pentru alegeri anticipate e nevoie ca două propuneri de guvern să fie respinse de Parlament. Cu actuala structură a Parlamentului e extrem de dificil să creezi o majoritate parlamentară care să susțină un guvern decent. Cum ați putea să ne vedeți pe noi într-un guvern alături de PSD sau de formațiuni care au girat măsurile PSD?”.

Citește și: Schimbare radicală! Un celebru lanț de hypermarket renunță la acest produs

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, miercuri, că respinge integral remanierea propusă de premierul Viorica Dăncilă, precizând că propunerile pe care le-a primit sunt inacceptabile. Șeful statului a mai spus că actualul Guvern are nevoie de o confirmare în Parlament și solicită declanșarea procedurii în acest sens.

În cazul în care noul Executivul nu va trece de Parlament, Iohannis susține că există soluții constituționale pentru a nu intra într-o criză profundă.

Citește și: Dezvăluire. Fiul unui general comunist, ajuns lider USR-PLUS!

Anterior, Ludovic Orban a anunțat că PNL va depune moțiunea de cenzură atunci când vor exista peste 233 de semnături care să asigure numărul necesar adoptării moțiunii la adresa Guvernului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.