Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban, joc prin care că șah PSD: pe cine vrea să trimită la Bruxelles

Facebook
orban ludovic

Ludovic Orban a anunțat că noul Guvern trebuie învestit cât mai repede deoarece Comisia Europeană a cerut României să trimită cât mai curând o propunere pentru funcția de comisar UE. Liderul PNL a precizat că imediat după învestire, Executivul va propune un candidat care va fi audiat în Parlament.

Citește și: SONDAJ CURS - Klaus Iohannis defilează, Dăncilă se menține. Dan Barna gâfâie după ancheta Rise Project

„Așa spune legea. Am spus foarte limpede, odată cu instalarea Guvernului, una dintre primele decizii pe care le vom lua va fi propunerea unui candidat la comisar european, vom solicita audierea cât mai rapidă a candidatului, vom trimite propunerea către președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen și, în mod evident, vom susține această candidatură și vom propune un candidat care să treacă fără probleme de Parlament, care să nu aibă nicio problemă de integritate , de profesionalism și care să fie apreciat la nivel european”, a afirmat Ludovic Orban, vineri, chestionat dacă va fi audiat în Parlament candidatul din partea României pentru funcția de comisar european.

Întrebat dacă va propune o femeie sau un bărbat pentru această poziție, Ludovic Orban a răspuns: „În momentul în care voi fi în situația de a putea prezenta o propunere, în mod evident că mă voi consulta cu președintele României și evident, ne vom consulta cu președintele Comisiei Europene și vom vedea exact ce exigențe se solicită candidatului român”.

Ursula von der Leyen, preşedintele ales al Comisiei Europene, aşteaptă o nouă propunere de comisar din partea României în următoarele zile, în condiţiile în care Ungaria şi Franţa au desemnat deja alte persoane după respingerea candidaţilor de către Parlamentul European.

Surse liberale au declarat, pentru MEDIAFAX, că PNL ia în calcul nominalizarea eurodeputaților Adina Vălean și Siegfried Mureșan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.