Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban: 'Klaus Iohannis este complet deraiat'

Inquam Photos - George Călin
Inquam Klaus Iohannis Ludovic Orban Iohannis Orban

Președintele Forța Dreptei, fostul premier Ludovic Orban, se arată deranjat de modul în care președintele Iohannis oferă distincțiile.

„Iohannis este complet deraiat. Cum să decoreze emanația lui Dragnea la Curtea de Conturi? Sau pe Marian Ilici Lupu, omul lui Plahotniuc, candidat marionetă la președinția Republicii Moldova, retras de Plahotniuc pentru a îl avantaja pe Dodon? În ritmul acesta să nu ne mirăm dacă o să îl vedem mâine pe chiriașul de la Cotroceni că va acorda decorații lui Florin Iordache, lui Renate Weber sau, din Republica Moldova, lui Renato Usatîi”, a spus Ludovic Orba, pe pagina sa de Facebook.

Vezi și: Marian Lupu a fost decorat de Klaus Iohannis cu Ordinul Steaua României deși în trecut spurca România și Limba română

Președintele Curții de Conturi, Marian Lupu, a fost decorat de către președintele României cu Ordinul „Steaua României”. Un decret în acest sens a fost semnat de către Klaus Iohannis pe data de 8 septembrie.

Marian Ilici Lupu a fost deputat în Parlamentul Republicii Moldova și a deținut funcția de președinte al Parlamentului R. Moldova între 2005—2009 și 2010—2013. A fost președinte interimar al Republicii Moldova între 2010—2012.

Marian Lupu se identifică ca moldovean și s-a pronunțat pentru păstrarea în Constituție a apelativului de "limbă moldovenească” ca limbă de stat a Republicii Moldova. Ulterior s-a răzgândit.

În 2010, a declarat că e "o mândrie pentru Republica Moldova că soldații ei au defilat în Piața Roșie", la parada de Ziua Victoriei.

În 2020, fostul lider al PDM și actualul președinte al Curții de Conturi din R. Moldova a negat că Vlad Plahotniuc i-ar fi plătit studiile fiicei sale. Lupu a susținut că a transmis banii colegilor de la partid, ca să efectueze plata. Și asta pentru că nu dispunea de un cont pentru transferuri internaționale.

O investigație a Rise Moldova a dezvăluit că o firmă-căpușă controlată de oligarhul Vlad Plahotniuc a plătit studiile unor copii de politicieni moldoveni la universități de prestigiu din străinătate. Fiica lui Marian Lupu se află printre beneficiari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.