Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban, la îmbarcarea medicilor care pleacă în misiune în Republica Moldova: 'Drum bun şi spor la treabă'

Inquam Photos / Octav Ganea
Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban a participat joi la îmbarcarea echipei de medici și asistenți români care pleacă în misiune în Republica Moldova pentru a sprijini personalul medical din această țară, aflat în prima linie de luptă împotriva epidemiei de coronavirus. El a spus că astăzi Guvernul va aproba fondurile necesare donaţiilor medicale destinate Republicii Moldova.

„Astăzi, în cadrul şedinţei de Guvern, vom adopta o hotărâre de Guvern prin care vom aloca o sumă importantă, o donaţie făcută către Republica Moldova, materiale, echipamente, medicamente, substanţe necesare în bătălia anti COVID. Va fi vorba de 500 de mii de măşti FFP 2 şi FFP 3, 50 de mii de combinezoane, medicamente Plaquenil şi Kaletra, necesare pentru tratamentul pacienţilor de COVID”, a declarat Ludovic Orban, joi, la Iaşi.

Premierul a mulţumit echipei medicale româneşti care va pleca în Republica Moldova pentru a completa echipele medicale din ţara vecină în lupta împotriva COVID-19.

„Să aveţi o misiune cât se poate de benefică şi ne revedem la întoarcere. Drum bun şi spor la treabă”, a declarat Orban.

Echipa de medici și asistenți medicali cu specializări în anestezie și terapie intesivă, pneumologie, medicină de urgență și medicină internă va desfășura activități de acordare a asistenței medicale și îngrijire a pacienților diagnosticați cu Covid-19, precum și misiuni de instruire a personalului medical din unitățile sanitare din Bălți, Chișinău și Cahul pentru o perioadă de 15 zile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.