Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban le-a mulțumit PUBLIC - Au donat milioane de măști celor din Linia I

Inquam Photos / Octav Ganea
Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban a mulțumit public joi, într-o declaraţie de presă susţinută după ce a efectuat o vizită la Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară "Cantacuzino", retailerului online eMAG și tuturor companiilor care s-au alăturat campaniei lansate de eMAG, prin care retailerul a adus în țară zeci de milioane de măști de protecție, peste 5 milioane dintre ele fiind donate instituțiilor statului din prima linie, iar celelalte fiind puse la dispoziția publicului cu adaos comercial 0, la prețul de achiziție. În acest moment, o cutie cu 50 de măști poate fi achiziționată de la eMAG la prețul de 118,15 lei.

„Obligativitatea de a purta măști va naște un consum zilnic mai mare decât cantitățile pe care le avem în momentul de față, dar sunt convins că și actori economici privați, cum este eMAG de exemplu, cărora vreau să mulțumesc public, și grupului de companii care au lucrat cu eMAG pentru efortul deosebit pe care l-au făcut, prin care au reușit achiziționarea și punerea la dispoziție, fie cu titlu gratuit, ca donație, către diferite entități publice implicate milioane de măști, fie au pus în circulație la prețul de achiziție măști pe piața liberă”, a declarat Ludovic Orban

Declarația lui Orban vine în contextul în care Președintele Klaus Iohannis a anunțat că după 15 mai românii vor fi obligați să poarte măști de protecție și mănuși în spațiile publice închise și în transportul în comun. Potrivit premierului, la ora actuală România stă bine în ceea ce privește stocurile de măști, însă guvernul se bazează și pe sprijinul venit din mediul privat.

eMAG, Banca Transilvania, Mobexpert și Bitdefender au lansat la începutul lunii aprilie platforma „Donează pentru linia întâi”, căreia i s-a alăturat recent și Metropolitan Life, pentru a ajuta medicii și personalul sanitar, precum și polițiștii, armata și jandarmii, care depun eforturi în aceste zile în lupta împotrivei pandemiei COVID-19. Cumulat, cele cinci companii au donat până acum 5 mil. lei și s-au implicat în achiziții, distribuție și organizarea platformei de donații. În total, în cadrul campaniei, peste 20.836 de oameni și 1.266 de companii au donat deja 6.864.346 lei pentru cei din linia întâi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.